Kutia e marsheve I-Shift inteligjente dhe e automatizuar e Volvo Trucks tani është më e shpejtë se kurrë. Përgjigja më e shpejtë siguron drejtim të përmirësuar dhe qetësi në drejtimin e kamionëve të rëndë me naftë dhe elektrikë.

Përmirësimi i konsiderueshëm i drejtimit tek Volvo Trucks, i cili është shtuar në linjat e lëvizjes në të gjitha nivelet e emetimeve, arrihet nga mënyra e re në të cilën kutia e marsheve I-Shift ndërvepron me motorin. Përditësimi përfshin aktivizim më të shpejtë që rezulton në një ndërprerje më të shkurtër të çift rrotullues. Gjithashtu e bën ndërrimin e marsheve më të qetë, për një përvojë më harmonike drejtimi.

“Ndërrimi më i shpejtë i marsheve bën të mundur optimizimin më efikas të zgjedhjes së marsheve. Dhe sa më shumë ndryshime që kërkojnë rruga dhe terreni, aq më shumë përmirësimet do të vlerësohen nga shoferi. Me ndryshimin e marsheve deri në 30% më të shpejtë tani të mundshëm duke përdorur I-Shift, shoferët me siguri do të përjetojnë një ndryshim shumë pozitiv, “thotë Pär Bergstrand, menaxher i Transmisionit të Punës së Rëndë në Volvo Trucks.

Ndërrimi me shpejtësi të lartë arrihet bazuar në disa përmirësime kryesore. Së pari, sensorët e përditësuar tani ofrojnë të dhëna me saktësi më të lartë për njësinë e kontrollit, e cila përmban softuer të ri dhe një mikroprocesor më të shpejtë, për llogaritje shumë më të shpejta. Së dyti, një disk i shtuar në frenimin e kutisë së marsheve e bën atë të reagojë më shpejt përpara një ndërrimi të marsheve, kështu që mund të bëhet më herët. Së fundi, vëllimi i ajrit është zvogëluar gjithashtu në sisteme të ndryshme aktivizimi, për shembull, pirunët e ndërrimit, tufa dhe frena e kutisë së marsheve, për të mundësuar më tej një ndërrim më të shpejtë të marsheve.

Kur I-Shift u prezantua në vitin 2001, ishte transmisioni i parë i automatizuar i krijuar për kamionë të rëndë. Ai ka aftësinë për të punuar me të gjithë grupin e fuqisë, pasi ky sistem transmisioni është përshtatur për motorin dhe komponentët e automjetit tashmë nga faza e zhvillimit, duke kontribuar në konsumin më të ulët të karburantit – dhe në këtë mënyrë reduktuar ndikimin mjedisor. Ai gjithashtu promovon rritjen e sigurisë dhe përfitime të tjera të rëndësishme, duke përfshirë zhurmën e reduktuar, dridhjet dhe tendosjen fizike të drejtuesit.Këto përparime të fundit për të fituar ndryshime 30% më të shpejta të marsheve janë dëshmi e mëtejshme e veprimeve të përmirësimit të pafund dhe të vazhdueshëm të Volvo për të ofruar një drejtim më të mirë të gjithanshëm.

“Me të gjitha përmirësimet dhe variantet e reja ndër vite, I-Shift ka pasur një aftësi të jashtëzakonshme për të zgjidhur detyra gjithnjë e më të avancuara në mënyra efikase. Kjo do të thotë jo vetëm ofrimi i performancës së lartë dhe efikasitetit të karburantit, por edhe drejtimi dhe komoditeti i jashtëzakonshëm për drejtuesit,” komenton Pär Bergstrand.

Sot të gjithë kamionët e rëndë Volvo janë ndërtuar me I-Shift si standard. Që nga prezantimi i tij, më shumë se një milion kamionë janë shitur globalisht me teknologjinë unike I-Shift të Volvo.