Kjo makinë tashmë ka ardhur edhe në Shqipëri, e gjeni tek Mektrin Motors.

Polestar ka përmirësuar distancën, efikasitetin dhe performancën e Polestar 2, duke ulur në të njëjtën kohë ndikimin e tij karbonik si pjesë e ndryshimeve të rëndësishme për modelin e vitit 2024.

Polestar 2 tani mund të udhëtojë deri në 22% më larg, të konsumojë deri në 9% energji më pak dhe të ngarkohet deri në 34% më shpejt, falë përmirësimeve të pajisjeve duke përfshirë bateri më të mëdha dhe motorë të rinj.

“Ne vërtet e adhurojmë Polestar 2 – një makinë aq moderne dhe argëtuese për tu drejtuar. Inxhinierët tanë kanë punuar shumë për të integruar zhvillime të rëndësishme që vërtetë e përmirësojnë paketën në përgjithësi dhe e kanë bërë atë edhe më të mirë. Ne krenohemi që shohim se kjo mund të bëhet pa rritur ndikimin e tij karbonik, por më së shumti duke e ulur atë,” thotë Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

Motori i distancës së gjatë është tani i certifikuar për deri në 655 km në standardin WLTP, dhe shpejtësia maksimale e ngarkimit DC është tani deri në 205 kW për versionet me një bateri të re 82 kWh. Motorët e rinj janë më efikasë, ndërsa ndryshimi në favor te rrotës të pasme për versionet me një motor dhe zhvillimi për versionin me dy motorë do të thotë se Polestar 2 është edhe më argëtuese për tu drejtuar, duke përfshirë përfitime nga ndryshimi i peshës mbi rrotat e drejtuara.

Që nga fillimi i dorëzimeve të Polestar 2 në vitin 2020, ndikimi karbonik i tij nga lindja deri në derën e përdoruesit është ulur vazhdimisht. Rezultati është një kursim total i CO2e prej 12%, ose 3 tonë në 3 vite*. Alumini me sasi të ulëta karboni në rrota dhe tavolinën e baterisë, ndryshimi në energji të rinovueshme në fabrikë, dhe për modelin e fundit MY24, kimia e përmirësuar e baterisë janë disa nga faktorët që kanë kontribuar. Përpjekja për përmirësim të vazhdueshëm të performancës nëpërmjet çdo modeli të vitit është një strategji e rëndësishme për Polestar, e cila, kombinuar me përpjekjet e vazhdueshme për uljen e CO2e, është një nga faktorët dallues të Polestar.”