Me një nivel të ulët zhurme dhe gazrat e shkarkimit zero, FM Electric fleksibël dhe i shkathët është i përsosur.

Volvo Trucks është i përsosur për furnizime ushqimore me kapacitet të lartë, transport kontejnerësh, si dhe shërbime vinçi, të gjitha me një ndikim të reduktuar në mjedis.

  • Deri në 44 ton
  • GCW Fuqia deri në 490 kw
  • Distanca deri në 380 km

Volvo Trucks mund të funksionojnë gjithashtu në zona me emetim zero. Jo vetëm kaq, mund të funksionojë edhe në orët e ditës që nuk janë të lejueshme për kamionët me naftë. Për të thjeshtuar kalimin në transportin elektrik, kamionit i ofrohet krahas shërbimeve dhe paketave mbështetëse për karikimin, planifikimin e itinerarit dhe distancës, monitorimin e baterisë dhe më shumë.

Shtimi i një kamioni elektrik Volvo në funksionimin tuaj është e lehtë. Kontrata e Shërbimit Volvo Gold përfshin monitorimin e baterisë dhe funksionimin e sigurt dhe shpërndarjen me planifikimin e shërbimit parashikues. Ata gjithashtu ofrojnë shërbime për të optimizuar përdorimin e kamionëve.

Për shembull me planifikimin e itinerarit dhe distancës, pozicionimin me statusin e energjisë dhe raportet pasuese. E gjithë kjo mund të arrihet me lehtësi në portalin Volvo Connect. Përmes aplikacionit MyTruck shoferi mund të shikojë me lehtësi gjendjen e karikimit dhe të kontrollojë ngrohësin e parkimit.

Dy ose tre motorë elektrikë të kombinuar me një kuti ingranazhi I-Shift. Të përshtatur për elektromobilitet, duke ofruar një përvojë të qetë dhe të fuqishme drejtimi. Fuqia masive deri në 490 kW/666 KF merret nga një sistem unik i kontrollit të tërheqjes. Ky sistem është i krijuar gjithashtu për të zotëruar edhe sipërfaqet e rrëshqitshme.

Volvo vë në dispozicion mënyra të ndryshme drejtimi për të vendosur performancën e dëshiruar, komoditetin dhe nivelet e përdorimit të energjisë. Gjashtë paketat e baterive prodhojnë deri në 540 kWh, duke siguruar gamë të mjaftueshme për shumë ngarkesa rajonale të transportit.

Volvo sërisht na surprizoi, apo jo?!