Volvo Cars raportoi shitjet prej 47,150 makinash në prill, 24.8 përqind më pak krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Kërkesa është ende e fortë, veçanërisht për modelet elektrike të Volvo Cars, dhe pjesa e modeleve Recharge si pjesë e shitjeve totale vazhdon të rritet.

Në prill, modelet elektrike Volvo Cars u rritën me 18.7 përqind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2021, duke zënë 38.4 përqind të shitjeve totale. Pjesa e makinave plotësisht elektrike ishte 10 përqind. Për periudhën Janar-Prill, shitjet e Volvo Cars arritën në 195,445 makina, 21,3 përqind më pak krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Në prill, bllokimet e Covid-19 në Kinën lindore ndikuan në dërgesat me pakicë në Kinë dhe shtuan më shumë sfida për zinxhirët tashmë të dobësuar të furnizimit global, duke rezultuar në humbje shtesë të prodhimit.

Siç u komunikua më parë në fund të tremujorit të parë, Volvo Cars informoi për një mungesë furnizuesi të një lloji specifik gjysmëpërçuesi, i cili do të ndikojë në prodhimin gjatë tremujorit të dytë. Kompania e konsideron këtë një pengesë të përkohshme dhe pret që kufizimet e zinxhirit të furnizimit në lidhje me gjysmëpërçuesit të përmirësohen gjatë gjysmës së dytë të vitit.

Shitjet evropiane për muajin prill arritën në 19,822 makina, 23.2 përqind më pak krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Shitjet e makinave elektrike të Volvo-s përbënin 51.4 përqind të totalit të shitjeve në rajon gjatë muajit. Shitjet e Volvo Cars në SHBA për këtë muaj arritën në 10,022 makina, 9.2 përqind më pak krahasuar me prillin e vitit të kaluar, me modelet Recharge që përbëjnë 44.1 përqind të shitjeve totale.

Modeli më i shitur i Volvo-s për këtë muaj ishte XC60 me shitje prej 14,952 makinash (2021: 17,925 njësi), i ndjekur nga XC40 me 13,876 makina (2021: 19,833) dhe XC90 me 8,208 makina (2021: 9,371).

Për të parë gjendjen e makinave stok në Mektrin Motors, kliko këtu.