Volvo Cars është njohur për strategjinë e saj të qëndrueshmërisë nga CDP-ja globale jofitimprurëse mjedisore, duke siguruar një pikë A për veprimet e saj që synojnë uljen e emetimeve, zbutjen e rreziqeve klimatike dhe shndërrimin në një kompani neutrale ndaj klimës.

Kjo e vendos Volvo Cars në nivelin më të lartë të listës së ndryshimeve klimatike të CDP-së, së bashku me vetëm një numër më të vogël kompanish. Më shumë se 13,000 kompani morën pjesë duke zbuluar të dhëna mbi ndikimet e tyre mjedisore, rreziqet dhe mundësitë, dhe rezultati i lartë i Volvo Cars pasqyron pozicionin e tij si lider në ambiciet mjedisore dhe veprimet klimatike.

“Ne jemi shumë krenarë kur shohim se puna jonë e palodhur për të ulur emetimet dhe për t’u bërë neutral ndaj klimës po njihet nga CDP,” thotë Anders Kärrberg, kreu i qëndrueshmërisë globale në Volvo Cars. “Marrja e rezultatit prestigjioz A tregon se jemi në rrugën e duhur dhe shpresojmë se mund të frymëzojmë kompanitë e tjera për të bërë edhe më shumë.”

Volvo Cars synon të bëhet një prodhues plotësisht makinash elektrike deri në vitin 2030 dhe planifikon të nxjerrë në treg një familje krejt të re makinash të pastra elektrike në vitet e ardhshme, një nga planet më ambicioze të elektrifikimit të industrisë së automobilave. Kjo është pjesë e ambicies së saj për t’u bërë një kompani neutrale ndaj klimës deri në vitin 2040, pasi ajo punon për të ulur vazhdimisht emetimet e karbonit në të gjithë biznesin e saj.

Volvo Cars po ndërmerr hapa aktivë për të adresuar këto emetime, duke përfshirë bashkëpunimet e planifikuara me prodhuesin suedez të çelikut SSAB për të zhvilluar çelikun pa fosile dhe me kompaninë suedeze të baterive Northvolt për të zhvilluar dhe prodhuar gjeneratën e ardhshme të qelizave të qëndrueshme të baterive.

Në lidhje me nënshkrimin e deklaratës së transportit rrugor me emetim zero në konferencën e OKB-së për ndryshimet klimatike COP26 në nëntor, Volvo Cars prezantoi gjithashtu një çmim të brendshëm karboni prej 1,000 SEK për çdo ton emetim karboni nga i gjithë biznesi i tij, duke u bërë prodhuesi i parë i makinave që zbaton një mekanizëm i tillë i çmimit të karbonit përgjatë operacioneve të tij të plota.