Kia Sportage tërësisht i ri i është dhënë vlerësimi maksimal me pesë yje nga Euro NCAP, programi kryesor i pavarur i vlerësimit të sigurisë në Evropë. Sportage performoi me një standard të lartë gjatë gjithë procesit të testimit, duke ilustruar kredencialet e jashtëzakonshme të sigurisë aktive dhe pasive të automjetit.

Kia Sportage u vlerësua në katër kategori: mbrojtja e pasagjerëve të rritur, mbrojtja e pasagjerëve fëmijë, asistenca e sigurisë dhe mbrojtja për përdoruesit e rrezikuar të rrugës. Për mbrojtjen e pasagjerëve të rritur, Sportage shënoi një rezultat mbresëlënës 87%, me Euro NCAP që vlerëson veçanërisht se si ndarja e pasagjerëve mbeti e qëndrueshme në testin e zhvendosjes së përparme. U raportua mbrojtje e mirë e gjunjëve dhe e femurit si të shoferit ashtu edhe të pasagjerit, pavarësisht nga madhësia e pasagjerit ose pozicioni i ndenjës. Në testet e mbrojtjes së pasagjerëve të fëmijëve, Sportage arriti 86%, duke minimizuar ndikimin në të gjitha zonat kritike të trupit.

Sistemet e asistencës së sigurisë së Sportage arritën një rezultat prej 72%, me Euro NCAP që theksoi performancën e sistemeve Intelligent Speed ​​Limit Assist dhe Lane Keeping Assist të bazuara në kamera të Sportage. Sistemi autonom i frenimit emergjent i automjetit (AEB) kontribuoi në një rezultat të cenueshëm të përdoruesve të rrugës prej 66%, me testuesit që përmendin specifikisht njohjen e çiklizmit nga sistemi.

Çelësi i rezultatit të testit ishte arkitektura e re N3 e modelit, e cila përmban një strukturë ‘shteg me shumë ngarkesa’ e cila kontrollon mënyrën se si energjia absorbohet nga makina në rast përplasjeje, duke minimizuar ndërhyrjen në kabinën e pasagjerëve. Mbrojtja e pasagjerëve përmirësohet më tej me një strukturë të re të trupit të përforcuar, të lehtë me ngurtësi të lartë rrotulluese.

Modeli i ri prezanton një frenim me shumë përplasje (MCB) dhe një airbag anësor qendror, duke e çuar totalin e airbagëve në shtatë. Sportage vjen gjithashtu me një sërë sistemesh sigurie pasive dhe aktive dhe DriveWise, Sistemet më të fundit të Ndihmës së Shoferit të Avancuar (ADAS) të Kia-s, duke e bërë atë një nga SUV-të më të sigurt në klasën e saj. Në rast përplasjeje ose me kërkesë të përdoruesit, sistemi eCall i automjetit do të njoftojë automatikisht shërbimet e urgjencës të vendndodhjes së automjetit për ndihmë të shpejtë.

Alexandre Papapetropoulos, Drejtor i Produkteve dhe Çmimeve Kia Europe, tha: “Sportage i ri është rikrijimi modern i një prej modeleve më ikonike të Kia-s dhe është bërë viti ynë model me performancën më të mirë deri më sot. Qëllimi për të optimizuar më tej kredencialet e sigurisë së makinës formësoi procesin e zhvillimit që në fillim. Me një vlerësim me pesë yje Euro NCAP, klientët e rinj të Sportage mund të sigurohen se struktura e tij e fortë dhe teknologjitë moderne ndihmëse do të maksimizojnë sigurinë e pasagjerëve dhe përdoruesve të tjerë të rrugës në çdo kohë.”

Falë dizajnit të tij elegant, por muskuloz dhe inxhinierisë së fokusuar në Evropë, brezi i pestë Sportage ka treguar shifra të forta shitjesh që nga fillimi dhe tashmë ka kaluar 60,000 njësi nga viti në ditë. Modeli Plug-in Hybrid përbënte 27% të shitjeve, me kombinimin e tij të jashtëzakonshëm të lëvizshmërisë elektrike, prakticitetit të pashembullt dhe komoditetit duke e bërë atë një propozim të spikatur në segmentin e SUV-ve të elektrizuar.

Jeni gati për një test drive me Kia Sportage? Nëse po, rezervoni tuajin këtu.