Drejtuesit e Volvo XC40 Recharge plotësisht elektrik mund të optimizojnë së shpejti shumëllojshmërinë e drejtimit të makinës së tyre edhe më tej, falë një aplikacioni të ri Range Assistant.

Range Assistant – si pjesë e përditësimit më të fundit të software-it për makinat Volvo me një sistem info-argëtimi të mundësuar nga Android Automotive OS. Me këtë përditësim të fundit , drejtuesit e makinave Volvo plotësisht elektrike mund të presin gjithashtu rritje të autonomisë falë përmirësimeve në menaxhimin inteligjent të baterive dhe performancën e rigjenerimit, si dhe një kohëmatës më të zgjuar për të para-kushtëzuar bateritë.

Aplikacioni Range Assistant, një shembull i përsosur i strategjisë së Volvo Cars për zhvillimin e software-it gjithnjë e më shumë In-House, i mundëson drejtuesve të dhënat e gamës së disponueshme të makinës së tyre elektrike Volvo dhe optimizimin përmes menaxhimit inteligjent të energjisë dhe këshillave për stilin e drejtimit nga perspektiva e efikasitetit.

Me aplikacionin, të integruar në sistemin info-argëtues me fuqi Android, drejtuesit e makinave Volvo plotësisht elektrike marrin një tregues të qartë dhe të saktë të autonomisë së mbetur të lëvizjes dhe konsumit të energjisë në kohë reale. Gjithashtu i ndihmon ata të kuptojnë faktorët kryesorë që ndikojnë në distancën e tyre të lëvizjes.

Një funksion i optimizuesit të autonomisë në aplikacion mund të rregullojë automatikisht sistemin e klimës për të përmirësuar autonominë e drejtimit, një veçori që do të jetë veçanërisht e dobishme në udhëtime e gjata pasi redukton nevojën për ndalesa karikimi. Volvo Cars planifikon të vazhdojë zhvillimin e aplikacionit të plotë dhe të prezantojë veçori shtesë, të tilla si stërvitja e shoferëve me rekomandime të zgjuara dhe të thjeshta për t’u ndjekur se si të rregullojnë stilin dhe shpejtësinë e drejtimit në mënyrë që të maksimizojnë autonominë.

Aplikacioni do të jetë i disponueshëm nëpërmjet përditësimit më të fundit të software-it për drejtuesit e XC40 Recharge dhe do të instalohet që nga fillimi i prodhimit në C40 Recharge.

“Përmes zhvillimit të brendshëm të software-it dhe përditësimeve, ne mund të përmirësojmë vazhdimisht makinat tona dhe të sigurohemi që Volvo juaj elektrik të mbetet i freskët. “Aplikacioni Range Assistant është një shembull i shkëlqyer sesi zhvillimi dhe vendosja e shpejtë e veçorive të reja mund të përmirësojë përvojën e klientit të Volvo çdo ditë.”

Sanela Ibrovic, Volvo Cars

Volvo Cars ka ofruar përditësime që nga fillimi i këtij viti dhe së shpejti ato do të bëhen të disponueshme në më shumë modele dhe tregje Volvo, duke e bërë kompaninë një lider në industri në këtë fushë. Ato janë të lehta dhe të përshtatshme për klientët, duke i lejuar ata të mbajnë makinat e tyre të përditësuara pa pasur nevojë të vizitojnë një servis.

Karakteristika dhe përditësime të tjera në versionin më të fundit të software-it përfshijnë përmirësime të mëtejshme në sistemet e sigurisë, informacione të reja rreth ndikimit të klimës së ftohtë dhe rregullime të ndryshme të defekteve. Drejtuesit do të shohin gjithashtu informacionin e versionit të software-it në ekranin e tyre qendror dhe do të njoftohen nëpërmjet aplikacionit Volvo Cars për një përditësim të planifikuar të software-it dhe mund të ndjekin ecurinë e procesit të shkarkimit dhe instalimit përmes njoftimeve të aplikacionit.

Shfaqja e këtij përditësimi të fundit të software-it është planifikuar të fillojë menjëherë, me të gjitha modelet e aplikueshme që pritet të përditësohen deri në fund të tetorit.