Shitjet globale të Volvo Cars vazhduan me rritje gjatë muajit nëntor, me një total prej 63,682 makinash, 8% më shumë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Gjatë periudhës janar-nëntor, Volvo Cars shiti 632,701 makina në nivel global, një rritje kjo prej 17% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022.

Aksionet e Volvo Cars Recharge me modelet Volvo të karikueshme u mbyllën me një rritje prej 36% gjatë muajit nëntor. Recharge është emri gjithëpërfshirës i markës për të gjitha modelet e Volvo të karikueshme, me një sistem motorik hibrid plotësisht elektrik ose plug-in. Makinat plotësisht elektrike shënuan 16% të të gjitha makinave Volvo të shitura globalisht.

Shitjet evropiane për muajin nëntor arritën në 26,407 makina, një rritje prej 2% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Numri i makinave Recharge të shitura në rajon arriti në 14,653, që përbënin 55% të të gjitha makinave të shitura në Evropë gjatë muajit nëntor.

Shitjet e Volvo Cars në SHBA arritën në 11,671 makina, 26% më shumë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Shitjet e makinave Recharge u rritën 10% dhe përbënin 26% të të gjitha makinave të shitura në SHBA gjatë muajit nëntor.

Shitjet në Kinë u rritën 21% krahasuar me nëntorin e vitit 2022 dhe arritën në një total prej 15,178 makinash të shitura. Numri i modeleve Recharge të shitura në Kinë u rrit 21% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Në nëntor, Volvo XC60 ishte modeli më i shitur me shitje që arritën në 22,317 (2022: 15,586), ndjekur nga modeli XC40, me shitje totale në 16,672 makina (2022: 18,188 njësi), dhe XC90 me 9,823 njësi, 28).