Kia Corporation ka zbuluar sot për herë të parë Niro-n krejt të ri në Seul Mobility Show 2021, i cili synon të bëjë lëvizshmërinë e qëndrueshme të arritshme për të gjithë.

Niro tërësisht i ri mishëron angazhimin e Kia-s për të ndërtuar një të ardhme më të qëndrueshme. Si një pjesë integrale e linjës në rritje eko-miqësore të Kia-s, modeli i ri do të tërheqë nevojat komplekse të konsumatorëve të ndërgjegjshëm për qëndrueshmërinë.

“Kia vazhdon të ndërmarrë hapa drejt një të ardhmeje më të qëndrueshme, duke i ftuar të gjithë të bashkohen me lëvizjen në epokën e re të lëvizshmërisë. Kia Niro tërësisht i ri e bën të thjeshtë praktikimin e një stili jetese të qëndrueshëm me materialet e tij miqësore me mjedisin, teknologjinë e avancuar dhe grupet elektrikë, ndërkohë që plotëson edhe nevojat praktike të klientëve.”

Ho Sung Song, President dhe CEO i Kia

I ridizajnuar plotësisht nga themeli, Niro krejtësisht i ri është zhvilluar nën filozofinë e dizajnit të kompanisë Opposites United. Niro merr frymëzim nga natyra jo vetëm në dizajn, por edhe në zgjedhjen e ngjyrës, materialit dhe përfundimeve për të arritur një ekuilibër të përsosur midis një qasjeje të përgjegjshme ndaj mjedisit dhe një pamje të orientuar drejt së ardhmes.

Ndikimi i fortë i konceptit Habanero 2019 është i dukshëm në dizajnin e jashtëm të Niro me pamjen e tij elegant dhe të guximshme të kryqëzimit dhe trupin me dy ngjyra të teknologjisë së lartë. Një shtyllë e gjerë në pjesën e pasme përmirëson rrjedhën e ajrit për të përmirësuar aerodinamikën.

Aerodinamika efikase dhe materialet e qëndrueshme janë bashkuar përmes dizajnit koheziv. Ky kombinim perfekt ofron hapësirë ​​dhe një pamje SUV. Për më tepër, Kia prezanton “Greenzone Drive Mode” i cili transferon automatikisht (P)HEV në modalitetin e drejtimit EV në mënyrë që të plotësojë kërkesën për zgjidhje të qëndrueshme lëvizshmërie. Kur udhëtoni në zona të gjelbra si zonat e banuara ose shkollat ​​dhe spitalet aty pranë, automjeti përdor automatikisht energjinë elektrike bazuar në shenjat e navigimit dhe të dhënat e historisë së drejtimit. Ai njeh gjithashtu vendet e preferuara të shoferit, duke përfshirë shtëpinë dhe zyrën e regjistruar në sistemin e navigimit si zonë e gjelbër.

Si një deklaratë e qartë e përkushtimit të Kia-s për qëndrueshmërinë dhe një tregues i zhvillimit të modelit të ardhshëm, Kia Niro tërësisht i ri shfaq materiale të reja të ricikluara brenda kabinës. Titulli është bërë nga letër-muri i ricikluar, sediljet janë bërë nga Bio PU me Tencel nga gjethet e eukaliptit dhe bojë pa BTX* përdoret në panelet e dyerve për të minimizuar ndikimin në mjedis dhe për të reduktuar mbetjet.

Sediljet e holla dhe bashkëkohore rrisin hapësirën, komoditetin dhe stilin duke aplikuar një mekanizëm të lehtë të sediljeve të teknologjisë së lartë. Mbulesa e pasme e mbështetëses së kokës përfshin një varëse rrobash të përshtatshme, ndërsa dimensionet e holla të mbështetëses së kokës ndihmojnë në rritjen e ndjenjës së hapësirës.

Niro tërësisht i ri do të shfaqet në Seul Mobility Show nga 25 Nëntori deri më 5 Dhjetor. Do të jetë i disponueshëm me motorët HEV, PHEV dhe EV duke filluar nga viti i ardhshëm.