Kia EV9 është vlerësuar si “Family Car of the Year” nga TopGear.com Awards 2023.

SUV-i më i ri i ri i Kia, EV9 plotësisht elektrik, i impresionoi gjyqtarët e Top Gear falë kombinimit të tij të një hapësire miqësore për familjen, autonomisë së gjatë të drejtimit, teknologjisë në makinë dhe veçorive të dizajnit dhe qëndrueshmërisë moderne. EV9 është paraqitur në numrin e fundit të BBC Top Gear Magazine, një numër kushtuar makinave më të mira dhe më të dëshirueshme në botë.

Një film “Meet the Winners“, duke përfshirë EV9, është paraqitur gjithashtu në faqen e internetit TopGear.com. Ollie Kew, zëvendësredaktor i Top Gear, komentoi: “Na pëlqen qëndrimi i relaksuar në EV9 dhe shprehja e freskët e stilit të SHBA. Na pëlqen se është më pak irrituese të drejtosh sesa një VË ID.Buzz dhe udhëton shumë më tej me një karikim të vetëm. Na pëlqejnë sediljet e tij masazhuese, të nxehta dhe të ajrosura në stilin Bentayga, numri i madh i hapësirave, thjeshtësia e palosjes automatike të sediljeve dhe se si duket paksa si koka e Iron Man. Është një nga makinat më interesante të vitit 2023 jo për shkak të asaj që mund të bëjë, por për shkak të asaj që përfaqëson. Të qenurit elektrik dhe luksoz nuk është e lehtë, por EV9 e bën atë me stil.”

EV9 ofron një distancë drejtimi deri në 560km me një karikim të plotë (cikli i kombinuar WLTP) dhe përmban teknologjinë e karikimit ultra të shpejtë 800 V, duke i mundësuar të karikojë nga 10 në 80% në vetëm 24 minuta nga karikuesit më të shpejtë publikë.

Pas Kia EV6 dhe Niro EVEV9 është produkti më i fundit në një familje në zgjerim të automjeteve elektrike Kia. Në nivel global, Kia planifikon të ofrojë një linjë prej 15 automjetesh plotësisht elektrike deri në vitin 2027. Në ‘EV Day’ të markës 2023 së fundmi, Kia zbuloi konceptin EV3EV4, si dhe EV5 gati për prodhim, duke riafirmuar një strategji ambicioze globale për të udhëhequr dhe përshpejtuar revolucionin EV.