Kia EV9 SUV, i nënshtrohet testimit rigoroz përfundimtar. Premiera botërore e Kia EV9 është caktuar për tremujorin e parë të 2023.

EV9, projektuar për të transformuar segmentin e konsiderueshëm të SUV-ve elektrike. Modeli i ri i flamurit Kia EV9 ka arritur kufijtë e qëndrueshmërisë në përzgjedhjen rraskapitëse të pistave, rrugëve dhe sipërfaqeve. Kia ka zbuluar detaje të programit përfundimtar të testimit intensiv të ndërmarrë nga EV9 përpara debutimit të tij botëror në 2023. EV9 tërësisht elektrike do të bëhet modeli kryesor i markës. Ai do të revolucionarizojë segmentin e madh të SUV-ve elektrike, ndërkohë që do të përshpejtojë transformimin e markës së Kia-s dhe do të afirmojë udhëheqjen e saj në lëvizshmërinë e qëndrueshme elektrike.

I zhvilluar gjatë një periudhe prej 44 muajsh për të vendosur standarde të reja në dizajn, performancë, diapazon, dinamikë drejtimi, teknologji dhe komoditet, çdo aspekt i EV9 aktualisht është duke u shtyrë në kufijtë e qëndrueshmërisë në qendrën globale të kërkimit dhe zhvillimit të Kia në Namyang në Kore.

Gjatë kësaj faze testimi përfundimtar, EV9 i nënshtrohet pandërprerë një programi verifikimi rraskapitës në një kodër ngjitjeje 4WD, një pistë terreni të ashpër dhe një provë ecjeje në ujë të thellë për të siguruar besueshmëri maksimale edhe në kushtet më sfiduese. Gjurmët e shpejtësisë së lartë, administrimit dhe fërkimit të ulët të Kia vendosin çdo element të performancës dhe mbajtjes në rrugë të EV9 nën kontrollin më të rreptë. Në të njëjtën kohë, kalldrëmet e pafalshme të rrugës belge u mundësojnë inxhinierëve të Kia që t’i nënshtrojnë komoditetin e udhëtimit dhe cilësinë e ndërtimit të EV9 në sprovat më të ashpra të mundshme. Përveç programit të testimit në qendrën e kërkimit dhe zhvillimit në Namyang, si çdo model Kia, EV9 i është nënshtruar gjithashtu një regjimi testimi ndëshkues në vende në të gjithë globin.

Kia së pari i dha botës një pamje paraprake të modelit të saj më të ri të flamurit në formën e Kia EV9, i zbuluar në AutoMobility LA në Los Angeles vitin e kaluar. Duke personifikuar ‘Opposites United’, gjuhën e re të dizajnit novator të markës, modeli i prodhimit EV9 do të përfaqësojë kulmin e asaj që është e mundur me një SUV. EV9 i zhvilluar në platformën e avancuar Elektrike Globale Modulare (E-GMP) të kompanisë do të sjellë një epokë të re në lëvizshmëri të sofistikuar, të teknologjisë së lartë dhe të qëndrueshme.

Duke marrë një përkulje në tremujorin e parë të vitit 2023, EV9 do të ndjekë gjurmët e EV6 tërësisht elektrik novator të markës, i cili ka fituar shumë vlerësime kritike, duke përfshirë titullin shumë prestigjioz të Makinës Evropiane të Vitit 2022.

Për më shumë vizitoni faqen zyrtare këtu.