Volvo Cars ka prezantuar një teknologji për here të parë në botë për cilësinë e ajrit në makinat e saj, duke lejuar shoferët të marrin ajër të pastër dhe të shëndetshëm brenda makinave të tyre dhe të pastrojnë ajrin e kabinës së tyre përpara udhëtimit të tyre.

Teknologjia e re e avancuar e Pastrimit të Ajrit  vjen me një sensor që mat nivelet PM 2.5 brenda kabinës, duke krijuar një tipar që nuk është i disponueshëm në asnjë makinë tjetër aktualisht në treg.

 

Duke treguar sasinë e grimcave të imëta në ajër, PM 2.5 është një matës për cilësinë e ajrit i përdorur gjerësisht. Globalisht, shumë zona urbane vuajnë nga vlerat PM 2.5 që tejkalojnë nivelet e rekomanduara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, duke nënvizuar nevojën për të minimizuar ndikimin e tyre.

 

I disponueshëm në të gjitha modelet Volvo të Serive 90 dhe 60 bazuar në Arkitekturën e Shkallëzuar të Produkteve (SPA) që nga kjo pranverë, Pastruesi i Avancuar i Ajrit pastron ndotjet e imëta të grimcave nga kabina. Falë një filtri sintetik të bazuar në fibër dhe jonizimit, deri në 95 përqind të të gjitha grimcave PM 2.5 mbahen jashtë kabinës.

 

Kjo optimizon cilësinë e ajrit brenda makinës, duke kufizuar efektet e dëmshme shëndetësore që shoqërohen me ndotjen e ajrit dhe grimcat e imëta. Ajri më i pastër brenda makinës ndihmon gjithashtu në avancimin e ngarjes së sigurt, pasi ajri i shëndetshëm dhe i pastër mund të ndihmojë në rritjen e përqendrimit të shoferit.

 

Drejtuesit e modeleve përkatëse të Volvo mund të përdorin gjithashtu aplikacionin smartphone Volvo On Call për të planifikuar lehtësisht një pastrim të ajrit të kabinës përpara udhëtimit të tyre. Aplikacioni më pas u tregon shoferëve për nivelet aktuale PM2.5 brenda kabinës pas pastrimit.

 

“Me teknologjinë tonë të avancuar të Pastrimit të Ajrit, mund të jeni të sigurt se ajri që thithni brenda Volvo-së tuaj është më i pastër dhe i shëndetshëm”, tha Anders Lofvendahl, ekspert i lartë teknik për cilësinë e ajrit të kabinës në Volvo Cars. “Ne besojmë se ajri i pastër është i mirë për ju, si nga pikëpamja shëndetësore dhe nga perspektiva e sigurisë, dhe do të vazhdojë të shtyjë zhvillimin në këtë sektor.”

Përveç teknologjisë së avancuar të Pastrimit të Ajrit, Volvo Cars gjithashtu po punon në krijimin e një ambienti të shëndetshëm brenda makinave të saj në mënyra të tjera. Inxhinierët e saj kanë një fokus të gjatë në heqjen e emetimeve nga substancat organike në makinë dhe minimizimin e sasisë së materialeve që shkaktojnë alergji nga pjesët e brendshme të saj.

 

Volvo Cars ka kërkesa të rrepta për burime e furnitorëve në mënyrë që të minimizojë gjenerimin dhe emetimin e aromave nga pjesët dhe materialet e përdorura brenda kabinës. Kompania gjithashtu punon ngushtë me një larmi universitetesh dhe institutesh të tjera në projekte që lidhen me përdorimin e materialit, si dhe në zhvillimin dhe zbatimin e standardeve gjithnjë e më të rrepta të alergjisë për ambientet e saj të brendshme.

 

Një ekip i veçantë vlerësuesish të aromave, i njohur nga brenda si The Noses, teston përbërësit individualisht, si dhe në një nivel të plotë makine për emetimet e aromave. Pavarësisht përparimeve teknologjike, ky ekip mbetet i pamundur për procesin e kontrollit të aromës pasi hunda e njeriut është shumë më e ndjeshme se çdo instrument analitik.