Volvo Trucks po adreson urgjencën për të shpejtuar transformimin në transporte elektrike duke organizuar një ngjarje globale në internet. Synimi është të tregohet se si të shkojnë elektrikë dhe të frymëzohen kompanitë e transportit për të filluar.

Eventi në internet jo vetëm që do t’u përgjigjet pyetjeve të zakonshme, por gjithashtu do të nxjerrë në pah aspektet e rëndësishme të biznesit të elektromobilitetit.

“Me këtë iniciativë, ne duam të inkurajojmë blerësit e transportit dhe transportuesit që të ndërmarrin hapat e tyre të parë të rëndësishëm drejt elektromobilitetit. Ofrimi i transportit pa fosile do të jetë një çelës për të qëndruar konkurrues”.

Roger Alm, President i Volvo Trucks.

Volvo Trucks filloi prodhimin e kamionëve elektrikë në vitin 2019. Që atëherë, urgjenca për të luftuar ndryshimet klimatike është rritur edhe më shumë.

“Ne jemi pararendësit në transportin elektrik dhe po punojmë shumë për të nisur këtë ndryshim teknologjik shumë të nevojshëm. Tani shumë pjesë në enigmë po bashkohen, duke bërë të mundur që më shumë transportues të ulin në mënyrë dramatike emetimet e tyre të CO2. Ky event do të shpjegojë se si mund të realizohet”.

Roger Alm, President në Volvo Trucks

Përveç Presidentit të Volvo Trucks, Roger Alm dhe ekspertëve të kompanisë, eventi do të përfshijë përfaqësues nga blerës të mëdhenj transporti. Amazon, KEA, si dhe drejtues nga kompanitë e transportit DFDS në Evropë dhe Manhattan Beer Distributors në Shtetet e Bashkuara. Inkurajimi politik mund të ketë një ndikim të madh në shpejtësinë e zbatimit. Eventi do të nxjerrë në pah gjithashtu programin masiv nxitës qeveritar që është nisur në Gjermani për të nisur elektromobilitetin.