Volvo Trucks ka marrë një porosi për 100 kamionë Volvo FM Electric nga DFDS, kompania më e madhe e transportit dhe logjistikës në Evropën Veriore.

Marrëveshja është porosia më e madhe komerciale deri më tani për kamionët elektrikë Volvo dhe një nga më të mëdhatë ndonjëherë për kamionët elektrikë të rëndë në mbarë botën.

“Ky është një moment historik i madh në angazhimin tonë për transportin pa fosile dhe unë jam shumë krenar për partneritetin që kemi me DFDS. Së bashku po i tregojmë botës se transporti me kamionë të rëndë elektrik është një zgjidhje e zbatueshme tashmë sot. Unë besoj se kjo do të inkurajojë shumë më tepër klientë që të bëjnë me besim hapin e parë në udhëtimin e tyre të elektrifikimit”.

Roger Alm, President i Volvo Trucks.

Dorëzimi i parë i Volvo FM ElectricDFDS do të fillojë në tremujorin e katërt të 2022 dhe do të vazhdojë gjatë gjithë vitit 2023. Kamionët do të përdoren për transport të shkurtër dhe të gjatë në sistemin e logjistikës DFDS në Evropë.

“Në DFDS, ne jemi të vendosur të luajmë rolin tonë në reduktimin e emetimeve të CO2 dhe krijimin e një zinxhiri të qëndrueshëm furnizimi. Ne e dimë se sa i rëndësishëm është elektrifikimi në udhëtimin për të arritur objektivat tona të CO2 dhe shpresoj se mund të frymëzojmë të tjerët ndërsa ecim përpara në ky tranzicion jetik”, shpjegon Niklas Andersson, Zëvendës President Ekzekutiv dhe Shef i Divizionit të Logjistikës në DFDS.

FM Electric mund të mbajë një peshë prej 44 ton (pesha bruto e kombinuar) dhe ka një distancë deri në 300 km. Me një seancë mbushjeje të karikimit gjatë drekës, distanca mund të zgjatet. Automjetet mund të karikohen si nëpërmjet karikimit të depos gjatë natës (çdo kamion vjen me një karikues AC), ashtu edhe përmes karikimit me fuqi të lartë në rrugë (karikimi DC). DFDS ka zgjedhur një zgjidhje financimi të ofruar nga Volvo Financial Services.

Trendi i elektrifikimit në tregun e kamionëve të rëndë po përshpejtohet. Në Evropë, disa qindra kamionë mbi 16 tonë janë regjistruar deri më tani këtë vit. Nga këto, afërsisht 40 përqind janë kamionë elektrikë Volvo.

“Qëllimi ynë i qartë është të drejtojmë transformimin e kamionëve elektrikë. Pozicioni ynë lider në treg tregon se ne jemi padyshim në rrugën e duhur. Objektivi ynë për vitin 2030 është që gjysma e dërgesave tona globale të kamionëve të jenë elektrike. Ne jemi të kënaqur të shohim se interesi në rritje midis klientëve tanë ka filluar të reflektohet në porosi të qëndrueshme.”

Roger Alm, President i Volvo Trucks.

Volvo Trucks filloi prodhimin seri të kamionëve elektrikë në vitin 2019, si një nga markat e para të kamionëve. Gama e produkteve tani përfshin gjashtë modele kamionësh elektrikë – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL dhe Volvo VNR, të shitura në Amerikën e Veriut.