Si prodhuesi i parë i kamionëve në botë që e bën këtë, Volvo Trucks tani po prezanton çelik pa fosile në kamionët e tij. Çeliku prodhohet nga kompania suedeze e çelikut SSAB dhe kamionët elektrikë të rëndë Volvo do të jenë të parët që do ta përfshijnë atë.

Çeliku nga SSAB prodhohet duke përdorur një teknologji krejtësisht të re, të bazuar në hidrogjen. Rezultati është një ndikim shumë më i ulët klimatik se çeliku i prodhuar në mënyrë konvencionale. Futja në shkallë të vogël e çelikut në kamionët e rëndë elektrikë të Volvo do të fillojë në tremujorin e tretë të 2022.

“Ne do të rrisim përdorimin e materialeve pa fosile në të gjithë kamionët tanë për t’i bërë ato neto zero jo vetëm në funksionim – por edhe kur bëhet fjalë për materialet nga të cilat janë ndërtuar,” thotë Jessica Sandström, Zëvendës Presidente e Lartë e Menaxhimit të Produkteve. Volvo Trucks.

Çeliku i parë i prodhuar me hidrogjen do të përdoret në shinat e kornizës së kamionit, shtylla kurrizore e kamionit mbi të cilin janë montuar të gjithë komponentët e tjerë kryesorë. Me rritjen e disponueshmërisë së çelikut pa fosile, ai do të prezantohet edhe në pjesë të tjera të kamionit.

90% e një kamioni Volvo mund të riciklohet!Sot, rreth 30% e materialeve në një kamion të ri Volvo vijnë nga materiale të ricikluara. Dhe deri në 90% e kamionit mund të riciklohet në fund të jetës së tij.

“Ne vazhdimisht po përpiqemi të minimizojmë më tej gjurmën tonë të klimës. Ne po shkojmë gjithashtu drejt një rrethore më të madhe si në operacionet tona ashtu edhe në kamionët tanë, “thotë Jessica Sandström.

Volvo Group po bashkëpunon me SSAB për çelik pa fosile që nga viti 2021. Makina e parë, një bartës ngarkese e bërë prej çeliku pa fosile, u shfaq në tetor 2021. Çeliku pa fosile do të jetë një plotësues i rëndësishëm për çelikun tradicional dhe të ricikluar të përdorur në kamionët e Volvos.

Volvo Trucks është i përkushtuar ndaj marrëveshjes së Parisit dhe arritjes së emetimeve neto zero të gazeve serë në zinxhirin e vlerës deri në vitin 2040.