Gjatë premierës në Gothenburg të organizuar nga Martin Lundstedt, President dhe CEO i Volvo Group, e cila u transmetua në internet dhe mund të shihet  këtu, të pranishmit panë makinën e parë në botë të bërë nga çeliku totalisht Fossil Free.

Përveç kësaj, u ndanë të dhëna për një tjetër bashkëpunim novator të qëndrueshëm të çelikut. Komisioneri i BE -së për tregun e brendshëm, Thierry Breton dhe ministri suedez i ndërmarrjeve dhe inovacionit, Ibrahim Baylan, iu bashkuan ngjarjes së bashku me Martin Lindqvist (CEO SSAB) dhe pjestarë të tjerë të panelit.

Kjo nismë me SSAB vendos standardin për një të ardhme Fossil Free. Ashtu siç kombet e botës mblidhen në COP26 për të adresuar ndryshimet klimatike, po ashtu organizatat dhe industritë duhet të punojnë së bashku për të zhvilluar zgjidhje të reja inovative për një të ardhme pa emetime të gazrave serë.

Volvo Group është e angazhuar për partneritete pioniere si kjo me SSAB për të zhvilluar automjete dhe makina të reja tërheqëse, të sigurta dhe efikase që hapin rrugën për një sistem më të qëndrueshëm të transportit dhe infrastrukturës të miratuar për të ardhmen.

Martin Lundstedt, President dhe CEO Volvo Group

Me një angazhim për të qenë neutral ndaj klimës dhe për të arritur emetimet e zinxhirit me vlerë neto zero të gazrave serë deri në vitin 2040, Volvo Group është në rrugën drejt zhvillimit të transportit të qëndrueshëm dhe zgjidhjeve të infrastrukturës për të ardhmen. Së bashku me elektrifikimin e automjeteve dhe makinave të saj, Volvo është e vendosur të zvogëlojë gjurmët e karbonit në të gjithë zinxhirin e saj të furnizimit, dhe kjo risi e fundit është një hap përpara në këtë rrugë.

Të kesh automjetin e parë aktual në botë të bërë duke përdorur çelik Fossil Free të SSAB është një arritje e vërtetë. Bashkëpunimi ynë me Volvo Group tregon se tranzicioni i gjelbër është i mundur dhe sjell rezultate. Së bashku, ne do të vazhdojmë të zvogëlojmë ndikimin në klimë, duke siguruar që klientët tanë të marrin çelik me cilësi të lartë. Ne mezi presim të vazhdojmë të punojmë me Volvo Group në kërkimin dhe zhvillimin e produkteve prej çeliku Fossil Free.

Martin Lindqvist, President dhe CEO SSAB

Një lëvizje e tillë është një hap i rëndësishëm për Volvo Group si dhe për industritë e transportit dhe infrastrukturës në tërësi, veçanërisht duke marrë parasysh që rreth 70% e peshës së një kamioni vjen nga çeliku dhe giza.

Kjo makinë pionere, e prodhuar në Volvo CE në Braås, është vetëm fillimi I prodhimit të serive në shkallë më të vogël të planifikuar deri në vitin 2022, I cili më pas do të pasohet nga një prodhim masiv.