Vlerësimi i sigurisë ncap me pesë yje për Land Rover Defenderin e ri 110

Rezultati: Land Rover Defender arrin pesë yje në vlerësimin e sigurisë Euro NCAP

Siguria primare: Suvi 4×4 shënoi 85 % për Mbrojtjen e Fëmijëve dhe 79 % për Asistencën e Sigurisë në rrugën e saj për një performancë të përgjithshme me pesë yje

Vlerësimi i kritikëve: Defender I ri i Pandalshëm ka fituar 28 çmime ndërkombëtare dhe karakteristika të Teknologjisë Autonome të Frenimit të Urgjencës të afta për të zbuluar këmbësorët dhe çiklistët

Familja Defender: Formacioni përfshin Defender 110 dhe Defender 90 të disponueshëm me një version elektrik/hibrid efikas P400e PHEV dhe variantet komerciale Defender Hard Top

Konfiguro tani: landrover.com/Defender

 

Whitley, UK, 9 Dhjetor 2020 –  Land Rover Defender I ri I vlerësuar me çmime ka fituar një tjetër çmim me pesë yje – këtë herë nga ekspertët e sigurisë në Euro NCAP. Modeli më i aftë dhe më i qëndrueshëm i Land Rover ndonjëherë, është vlerësuar me vlerësim maksimal me pesë yje në raundin e fundit të rezultateve të provave.

Familja Defender kombinon tiparet më të fundit të sigurisë me një konstruksion të trupit tepër të ngurtë me intensitet alumini të krijuar për të përballuar peisazhe të thyer dhe për të siguruar letra kredenciale të shkëlqyera. Teknologjitë e mençura përfshijnë frenimin e urgjencës, ndihmën e urgjencës, ndihmën e mmbajtjes së korsisë dhe monitorin e përplasjes së pasme.

Gjashtë airbag mbrojnë shoferin dhe pasagjerët, ndërsa janë në dispozicion deri në tre pika të montimit ISOFIX. New Defender shënoi 85 përqind për mbrojtjen e të Rriturve dhe Fëmijëve, 79 përqind për Asistencën e Sigurisë dhe arriti një rezultat prej 71 përqind për Përdoruesit e Rrugës së Përditshme në rrugën e saj drejt një vlerësimi të përgjitshëm me pesë yje.

Nick Rogers, Drejtori Ekzekutiv, Inxhinieria e Produkteve, Jaguar Land Rover, tha: “Që nga momenti kur filluam krijimin e Defenderit të Ri, ne ishim të fiksuar me sigurinë funksionale dhe mbrojtjen e banorëve dhe përdoruesve të tjerë të rrugës. Ne vendosëm krijojmë një automjet që është Land Rover më i aftë dhe më i qëndrueshem i bërë ndonjëherë, me karakteristika sigurie që përmirësojnë vërtet përvojen e shoferit. Është një nder i jashtëzakonshëm të marrësh këtë njohje nga Euro NCAP të cilët kanë miratuar Defenderin tone të Ri me vlerësimin e tyre me pesë yje.”  

Euro NCAP testoi një Defender të Ri 110, por familja e ashpër 4×4 gjithashtu përfshin kompakt Defender 90 dhe një palë derivatesh komerciale praktike Hard Top, të cilat shfaqin një ndarje fikse prapa sediljeve të para dhe sigurojnë përkatësisht 2,059 dhe 1,355 litra hapësirë ngarkese.

 

Pas premierës së tij botërore në Motor Show të Frankfurtit në 2019, Land Rover ka përjetuar kërkesë të paparë për 4×4 të ri. Kjo është përputhur me vlerësimet e kritikëve – Defenderi i Ri tashmë ka fituar 28 çmime ndërkombëtare.

Që nga debutimi i tij, Land Rover gjithashtu ka prezantuar gamën e tij efikase të motorëve me naftë gjashtë cilindër Ingenium me teknologji të butë hibride dhe hibridin e tij të përparuar plug – in P400e. Kjo siguron një gamë tërësisht elektrike deri në 27 milje (43 km) dhe emetimet e CO2 prej 74g/km.

Land Rover gjithashtu ka prezantuar specifikimin X-Dynamic, të disponueshëm në Defender 90 dhe 110. Ai siguron një përzgjedhje të elementeve të dizajnit të jashtëm dhe të brendshëm që pasqyrojnë aftësinë e pamasë të 4×4 dhe duke u siguruar që ajo të dallohet nga turma.

Gama gjithëpërfshirëse e teknologjive të përparuara të ndihmës së drejtuesit në dispozicion në Defender përfshin:

 • Frenimi I urgjencës – Zbulon nëse mund të ndodhë një përplasje e mundshme ballore me një automjet tjetër dhe shfaq një sinjalizim përpara për të paralajmëruar shoferin që të frenojë. Nëse shoferi nuk përgjigjet, automjeti do të vendosë frenim emergjent për të zvogëluar ashpërsinë e ndikimit të mundshëm.
 • Ndihma e pikës së verbër – Një ikonë e ndezur në pasqyrën e duhur të krahut paralajmëron shoferin për pengesa të mundshme, ose të cilat po afrohen shpejt, në vendin/pikën tuaj të verbër.
 • Kamera 3D rrethuese – Ndihmon shoferin gjatë manovrave me shpejtësi të ulët duke përdorur teknologjinë e përparuar të kamerës për të siguruar një pamje 3D të Defender në mjedisin e tij në ekranin qendror Pivi Pro.
 • Clear Exit Monitor – Paralajmëron për një kërcënim të mundshëm kur përgatiteni të hapni çdo derë nga brenda duke përdorur sensorë në parakolp për të monitorruar trafikun që afrohet.
 • Kontrolli I Lundrimit të Lartë – Mban një distancë të sigurt nga automjeti para. Nëse mjeti përpara ndalet, do të ndaleni pa probleme.
 • Monitori I gjendjes së drejtuesit – Ndjen lodhjen e shoferit duke monituruar hyrjet e drejtimit, frenave dhe gazit për të siguruar alarme kur zbulohet lodhja.
 • Lane Keep Assist – Zbulon lëvizjen e paqëllimshme të korsisë dhe zbaton kundër-drejtimin korrigjues për të ruajtur pozicionin e korsisë.
 • Monitor I përplasjes së pasme – Nëse një automjet që afrohet nga prapa nuk po ngadalëson, automjeti do të përpiqet të lajmërojë shofeirn që po afrohet duke ndezur automatikisht dritat e rrezikut.
 • Monitor I pasëm trafiku– Paralajmëron për automjete, këmbësorë ose rreziqe të tjera të cilat afrohen nga të dyja anët – veçanërisht të dobishme kur ktheheni nga një gji parkimi.
 • Njohja e shenjave të trafikut dhe kufizuesi i shpejtësisë adaptive – Informon shoferin për kufirin aktual të shpejtësisë dhe rregullon shpejtësinë e automjetit kur hyn automatikisht në zona të reja të kufirit të shpejtësisë.
 • Wade Sensing – Sensorët në pasqyrat e derës japin informacion në kohë reale rreth thellësisë së ujit kur tundet.