• Sistemi prototip i filtrimit të ajirt ka vërtetuar se absorbon viruset dhe bakteret deri në 97 për qind
  • Teknologjia e cila do të përdoret në automjetet e ardhshme Jaguar dhe Land Rover është testuar gjithashtu kundrejt koronavirusit (SARS-CoV-2*)
  • Jaguar dhe Land Rover organizoi kërkime të pavarura për të vlerësuar performancën në kushtet e laboratorit 
  • Kërkimet udhëheqëse në botë janë pika e parë në hulumtimet e vazhdueshme në teknologjinë e pastrimit të ajrit
  • Teknologjia e përparuar gjithashtu deodorizon dhe pengon alergjenët dhe mund të krijojë një mjedis me ajër më të pastër për klientin
  • Kërkimet e pastrimit/purifikimit të kabinëspo ndihmojnë Jaguar Land Rover të rimagjinojë luksin modern, përvojat unike të klientit, dhe impakt/ndikim shoqëror pozitiv

Teknologjia e ardhshme e pastrimit të ajrit të kabinës të Jaguar Land Rover ka treguar në provat laboratorike se frenon/absorbon viruset dhe bakteret e ajrit deri në 97 për qind

Sistemi prototip I ngrohjes, ventilimit dhe kondicionimit të ajrit (HCAV) përdor teknologjinë nanoe™ X** Panasonic për të frenuar baktere dhe viruse të dëmshme dhe do të ndihmojë në kabinat e modeleve të ardhshme Jaguar dhe Land Rover të ofrojnë një përvojë unike të klientit. Kërkimi vjen ndërsa Jaguar Land Rover përcakton strategjinë e ardhshme: një rimagjinim I pasur me qëndrueshmëri të luksit modern, përvojave unike të klientit dhe ndikimit pozitiv shoqëror.  

Jaguar Land Rover bashkëpunoi me Perfectus Biomed Ltd, laborator kryesor I mikrobiologjisë dhe virologjisë, për të performuar/kryer testin e dhomës së mbyllur me bazë laboratorike në botë, e krijuar për të simuluar një system të ventilimit të automjetit në modalitetin e riciklimit për një cikël 30 minutash. Kërkimet e pavarura treguan se viruset dhe bakteret ishin frenuar deri në 97 për qind. 

Teknologjia innovative nanoe e Panasonic, është testuar gjithashtu në koronavirusin e ri (SARS-CoV-2*) nga Texcell, një organizatë botërore kërkimore e cila është e specializuar në testime virale dhe imunoprofilimin, dhe është një nga laboratorët në botë me leje/aprovim për të testuar kundrejt koronavirusit të ri. U zbulua se më shumë 99.995 për qind I virusit u ndalua gjatë testit laboratorik***.

Dr Steve Iley, Shefi I Sigurisë së Shëndetit së Jaguar Land Rover, tha: “Mirëqenia e klientëve tanë është e një rëndësie të madhe/parësore për ne – dhe tani, më shumë se kurrë, të gjithë ne po kërkojmë zgjidhje teknologjike që mund të ndihmojnë për kujdesin e njerëze tanë më të dashur. Kërkimi I pavarur, i komisionuar dhe zhvilluar nga inxhinerët tanë ekspert, është vetëm një ndër mënyrat që ne po punojmë për tu siguruar klientëve tanë se patogjenët e dëmshëm janë duke u zvogëluar, duke siguruar një mjedis më të pastër për pasagjerët brenda kabinës dhe vendosjen e standardeve të reja në përvojën e pronësisë.”

Për të siguruar pastrimin aktiv të ajrit teknologjia nanoe X – dhjetë herë më efektive se paraardhësi nanoe™ – përdor voltazh të lartë për të krijuar triliona Hydroxyl (OH) të paketuara në nanoe – madhësia e molekulave të ujit.  Këta radikalë OH denatrojnë virusin dhe proteinat e baktereve, duke ndihmuar në frenimin e rritjes së tyre. OH Radcials deodorizon dhe pengon alergjenët në një mënyrë të ngjashme për të krijuar një mjedis më të pastër për klientët.

Alexander Owen, Inxhinier Kërkimor në Jaguar Land Rover, tha: “Kjo teknologji është një shembull I shkëlqyer I të qenit në gjendje të shfrytëzoni fuqinë e natyrës dhe vendos Jaguar Land Rover pikërisht përballë kësaj kabine teknologjie. Radikalët Hidoksil janë një nga oksidantët natyral më të rëndësishëm në kimi dhe kanë ndihmuar në pastrimin e atmosferës tone për mijëvjeçarë, duke zhdukur ndotësit dhe substance të tjera të dëmshme. Krijimi I kësaj teknologjie dhe kërkimit tonë të avacuar, është hapi I pare në vendosjen e këtij fenomeni në brendësi të kabinave të automjeteve të së ardhmes.”

Ky hulumtim pioner do të lejojë Jaguar Land Rover të ofrojë gjeneratën e ardhshme të filtrimin të ajrit në kabinë. Modelet në të gjithë gamën e Jaguar, duke përfshirë SUV-in e ri plotësisht elektrik Jaguar I-PACE dhe formacionin Land Rover – përfshirë Discovery dhe Range Rover Evoque – aktualisht ofrojnë teknologji nanoe™ dhe filtrim PM2.5. Një veçori inovative para-kondicionimi është gjithashtu e disponueshme në mënyrë që klientët të mundësojnë sistemin përpara se të hipin në automjet.