XC40 Recharge Pure Electric P8 Sage Green – exterior static

Në një sfidë për konfigurimin e gomave konvencionale, Volvo Cars do të pajisë makinat e saj plotësisht elektrike me goma Recharge për t’u përdorur gjatë gjithë vitit si standard në Evropën Veriore dhe Qendrore. 

Me një set të vetëm gomash të afta për të trajtuar në mënyrë të sigurt një game më të gjerë të motit dhe kushteve rrugore sesa gomat e verës ose dimrit, Volvo Cars synon t’u thjeshtojë jetën klientëve duke shmangur the bi-annual hassle of tyre changes, duke ulur gjithashtu emetimet CO2. 

Gomat e Recharge janë gomat e para për përdorim gjatë gjithë vitit për të rritur efikasitetin e energjisë në A-class. Kjo risi është në përputhje me aspiratën/inspirimin e kompanisë për të udhëhequr industrinë në ofrimin e produkteve më të qëndrueshme. 

Ngarja e një Volvo XC40 elektrike të pastër me gomat Recharge mund të zvogëlojë konsumin e energjisë deri në 9 përqind dhe të zgjasë the average driving range, krahasuar me ngasjen me goma dimri*.

Ndërsa më shumë klientë përdorin vetëm një set gomash gjatë gjithë vitit, prodhimi I aluminium wheel mund të zvogëlohet, duke sjellë një përfitim shtesë të ndikimit të klimës. 

“Me makinat elektrike, mbajtja e tyre rolling resistance low është më e rëndësishme sesa me makinat me energji tradicionale, pasi ka një impakt/ndikim më të madh në konsum dhe range,” tha Gisela Blomkvist, head ot Volvo Cars Sustainability Centre. 

“Zakonisht, ai tipar është I kufizuar në gomat e verës – por me gomat Recharge ne e zgjasim këtë proces deri në muajt e dimrit dhe realizojmë përfitime të qarta për klientët dhe për mjedisin.”

Në pjesë të mëdha të Evropës, vendosja e gomave konvencionale të gomave verore dhe dimërore mund të mos jetë gjithmonë opsioni më I sigurt për motin aktual dhe kushtet e rrugës. 

Ekspertët e sigurisë së Volvo Cars kanë identifikuar që është më pak e sigurt të përdorësh goma tradicionale verore ose dimërore kur kushtet e motit janë thatësirë/të thata ose me lagështi me temperaturat rreth zero gradë. Në këto kushte, gomat Recharge janë opsioni më I sigurt. 

Gomat Recharge, të zhvilluara specifikisht/posaçërisht për linjën tonë të produktit Recharge, ofrojnë performancën më të mirë ekuilibruar të sigurisë gjatë gjithë vitit dhe excel kur moti dhe kushtet e rrugës ndryshojnë shpesh. 

“Në një botë perfekte, ju zgjoheni çdo mëngjes, shikoni jashtë dritares suaj, dëgjoni raportin e motit dhe vendosni gomat e duhura në makinën tuaj bazuar në çfarë ju shikoni dhe dëgjoni para se të largoheni,” tha Jan Ivarsson, senior safety expert në Volvo Cars Safety Centre. “Sigurisht, kjo është shumë për t’u kërkuar njerëzve, kështu që ne ofrojmë gomat Recharge si alternativën më të mirë balancuar, për të ndihmuar në ruajtjen e sigurisë së klientëve tanë gjatë gjithë vitit.”

Gomat Recharge, gjithsesi, mund të mos jenë opsioni I duhur/më I mirë për të gjithë/këdo. Për klientët të cilët jetojnë në zona ku kushtet e dimrit janë më të egra dhe ngarja me dëborë ose akull është e zakonshme, ose për klientët të cilët vizitojnë shpesh zona të tilla, traditional friction ose studded winter tyres mbeten zgjedhja më e sigurt dhe janë akoma në dispozicion si opsion.