Renault Trucks ka prezantuar edicionin e tij të ri të përdorur, T Robust 13L, me fokus në qëndrueshmëri. Ky Renault Trucks T, i rinovuar nga ekipet e projektimit të prodhuesit ka një stil dinamik dhe të shpejtë dhe përfiton nga shërbimet e përshtatura për jetëgjatësinë.

Në një kontekst global të mungesës së shoferëve të kamionëve, transportuesit janë gjithnjë e më të vëmendshëm ndaj dizajnit të kamionëve të tyre si një levë për tërheqjen dhe mbajtjen e shoferëve. Suksesi i serisë speciale të dorës së dytë të Renault Trucks, T 01 Racing, është dëshmi e kësaj. Prodhuesi francez tani po lançon një seri të re speciale të përdorur me një dizajn unik, T Robust 13L.

Një dizajn të brendshëm dhe të jashtëm që reflekton fortësinë e mjeteve dhe ekspertizën e kamionëve renault në motorët 13 Litra.

Identiteti vizual i Renault Trucks T Robust 13L mishëron trashëgiminë e markës, jetëgjatësinë e tij dhe qëndrueshmërinë. Dizajnerët e Renault Trucks kanë zgjedhur të përdorin gri, të zezë dhe të kuqe, ngjyrat karakteristike të prodhuesit dhe të punojnë rreth formës ikonë të diamantit. Në trup, linjat e gjalla shprehin forcën dhe jetëgjatësinë e motorit 13-litërsh, si dhe përvojën e Renault Trucks. Fjalët T Robust 13L janë ngjitur në grilë dhe dyer. Ekipet në Halle du Design (HDD) të Renault Trucks kanë zgjedhur tipografi të trashë, mekanike, që të kujton botën industriale dhe sportive.

Ky edicion i ri special i përdorur është i pajisur me një motor DTI 13, Euro VI step D, i njohur për besueshmërinë, fuqinë dhe performancën e çift rrotullues. Ky motor 13-litërsh është jashtëzakonisht i fortë dhe është projektuar të kalojë një milion kilometra.

T Robust 13L është projektuar mbi bazën e një kamioni të përdorur së fundmi, i zgjedhur, përgatitur dhe transformuar nga ekspertët në Qendrën e Kamionëve të Përdorur të Renault Trucks. Operacionet më delikate, të tilla si lyerja, kryhen në Fabrika e Kamionëve të Përdorur, njësia e konvertimit dhe përshtatjes së kamionëve të përdorur të prodhuesit e vendosur brenda vendit të saj të prodhimit në Bourg-en-Bresse.

Së fundi, për qetësi të plotë për transportuesit, Renault Trucks T Robust 13L gëzon të njëjtin nivel mbështetjeje si një automjet i ri. Ai vjen me garancinë e prodhuesit Selection prej 3 vjetësh ose një milion kilometrash dhe kontratën e Excellence Predict, e cila përbëhet nga një marrëveshje mirëmbajtjeje për pjesët e konsumuara dhe një shërbim të lidhur për të parandaluar ndërprerjet e papritura.

Aktiviteti i kamionëve të përdorur është pjesë e qasjes së ekonomisë rrethore globale të ndërmarrë nga Renault Trucks. Prodhuesi po punon për të zgjatur jetën e kamionëve të tij, të cilët janë projektuar të zgjasin: kryhen përditësime dhe automjetet rindërtohen ose transformohen për të përmbushur nevojat e tregut (Used Trucks Factory). Në këtë mënyrë, marka me logon e diamantit merr përsipër të luftojë vjetërsimin.