Si një lojtar kryesor në lëvizshmërinë e qëndrueshme, Renault Trucks u angazhua për automjetet elektrike mbi 10 vjet më parë në një përpjekje për të përmirësuar cilësinë e jetës në qendrat e qyteteve dhe për të luftuar emetimet globale të CO2.

Renault Trucks ofron një gamë gjithëpërfshirëse automjetesh plotësisht elektrike nga 3.1 deri në 26 ton për të gjitha përdorimet urbane, të cilat prodhohen në masë në  Blainville në Normandi. Për Renault, lëvizshmëria elektrike është përgjigjja më e mirë për çështjet që lidhen me cilësinë e ajrit dhe zhurmën urbane, si dhe kontribuojnë në mbrojtjen e mjedisit dhe përpjekjet për të reduktuar ngrohjen globale. Kjo është arsyeja pse po ofrojnë tani gjeneratën e  dytë të automjeteve plotësisht elektrike, me Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. dhe Renault Trucks D Wide Z.E., një gamë të plotë nga 3.1 në 26 ton.

Kamionët tanë elektrikë prodhohen në masë në uzinën tonë në Blainville-sur-Orne në Normandi. Ato janë projektuar tërësisht nga ekipet tona të R&D dhe janë prodhuar në linjën tonë të montimit të automjeteve për të ofruar një zgjidhje me kosto konkurruese me të njëjtin standard cilësie si gama jonë e naftës.

Sido që të jenë kufizimet e vendosura në zonat urbane, Z.E jonë. varg i automjeteve mund të vazhdojë punën pa asnjë ndërprerje. Ato janë zgjidhja ideale për ruajtjen e cilësisë së ajrit dhe reduktimin e mbingarkesës, pasi lejojnë dërgesa pa zhurmë dhe nuk prodhojnë ndotje lokale ose emetime CO2.

Fabrika e eMob në Blainville (Francë), është aktualisht fabrika e parë në Evropë që prodhon kamionë elektrikë në masë:

  • 9 kamionë në ditë
  • Deri në 2000 automjete elektrike në vit

Pse kamionët elektrikë Renault Trucks?

  • Kamionët elektrikë nuk lëshojnë CO2 ose NOx (oksid azoti) gjatë përdorimit sepse nuk kanë shkarkime. Grimcat e vetme të emetuara janë për shkak të fërkimit të gomave dhe disqeve të frenave. Ashtu si biçikletat!
  • Cikli i jetës së kamionëve elektrikë është i virtytshëm, pasi secila pjesë mund të ripërdoret ose të transformohet plotësisht.
  • Drejtuesit vlerësojnë komoditetin e automjeteve elektrike, të cilat janë të lehta për t’u përdorur dhe të qeta.
  • Me gamën tonë të automjeteve elektrike, ju mund të hyni në zemër të qyteteve dhe zonave me emetim të ulët, edhe gjatë periudhave me ndotje të lartë. Duke funksionuar në kohë jashtë pikut për dërgesa të qeta, automjetet elektrike ndihmojnë në reduktimin e bllokimit të trafikut.