Për sa i përket dizajnit të jashtëm, projektuesit e Volvo kanë prezantuar një numër përsosjesh si në pjesën e përparme ashtu edhe në pjesën e pasme të S90 dhe V90, duke përfshirë dritat e reja të mjegullës, një model të ri bishti dhe një parakolp të ri më të ulët.

Në V90 dhe V90 Cross Country, tipari më i mrekullueshëm është një dizajn krejt i ri i dritës së pasme, duke përfshirë ndriçimin e plotë me fuqi LED dhe një sinjal kthimi sekuencial. Një gamë e ngjyrave të reja të jashtme dhe opsionet e rrotave përmirësojnë më tej mundësitë për personalizim.

Brenda, një sistem audio modern i përmirësuar Bowers dhe Wilkins prezanton një përvojë edhe më të mirë të zërimit në makinë, falë karakteristikave të reja si një amplifikator i azhornuar, filtrim automatik i zhurmës së automjeteve dhe një proçesim i ri që imiton tingullin e klubit tuaj të preferuar të xhazit.

 

 

Një tjetër veçori e re brenda është një Pastrues Ajri i Avancuar me një sensor grimcash PM 2.5. Së pari i zhvilluar për tregun kinez dhe i përhapur tani globalisht, ai lejon shoferët të monitorojnë cilësinë e ajrit të brendshëm përmes ekranit qëndror. Nëse dëshironi, Clean Air Advanced mund të pastrojë ajrin e kabinës nga pothuajse të gjitha grimcat e imëta brenda disa minutave.

Si sistemi i ri audio Bowers & Wilkins, ashtu edhe teknologjia Advanced Advanced Cleaner e Ajrit tani janë në dispozicion në të gjitha seritë 90 dhe 60 bazuar në Arkitekturën e Shkallëzuar të Produkteve (SPA).

All models in the 90 and 60 Series now also come with double USB-C charging points in the rear, replacing the 12 volt outlets. The wireless charging functionality for smartphones, first introduced on the small XC40 SUV, is now also available on most variants in the 90 and 60 Series.

Të gjitha modelet e series 90 dhe 60 tani vijnë edhe me dy porta të karikimit USB-C në pjesën e pasme, duke zëvendësuar daljet 12 volt. Funksionaliteti i karikimit wireless për telefonat smart, i prezantuar për herë të parë në SUV-in e vogël XC40, tani është gjithashtu i disponueshëm në shumicën e varianteve të serisë 90 dhe 60.

Për sa i përket materialeve të brendshme, ulëset e përziera ekskluzive të qepura të prezantuara së pari në XC90 vitin e kaluar, tani janë gjithashtu të disponueshme në të gjitha seritë 90 dhe 60, ndërsa ekziston gjithashtu një mundësi e brendshme pa lëkure për nivelet më të larta të zbukurimit.

Volvo Cars po zgjeron ndjeshëm numrin e opsionit mild hibride me motorr 48 volt, duke i bërë këto opsione motori të disponueshme në çdo model Volvo.

Paraqitur për herë të parë në SUV-in XC90 dhe XC60 vitin e kaluar, mild hibridet tani janë gjithashtu të disponueshme në të gjitha makinat e tjera të Serisë 90 dhe 60 si dhe në XC40. Opsionet e mild hibride mbi V90 Cross Country paraqesin variantet e para të elektrifikuara në historinë e kategorisë Cross Country.

Mild hibridet e Volvo Cars ofrojnë shoferëve deri në 15 përqind kursim të karburantit dhe ulje të emetimeve në drejtim të botës reale. Sistemi i telave të frenave ndërvepron me sistemin e rikuperimit të energjisë dhe zvogëlon konsumin e karburantit dhe emetimet duke rikuperuar energjinë kinetike në frenim.

Së bashku me linjën e makinave Recharge të plug-in hibrideve dhe veturave plotësisht elektrike, kjo do të thotë se tani ekziston një model i elektrifikuar Volvo për të gjithë.