Ne nuk kemi mundur ende pandeminë e coronavirusit, por tani është koha për të planifikuar rimëkëmbjen ekonomike për të rindërtuar tregun e shqetësuar.

Evropa duhet të shfrytëzojë mundësinë dhe të përqëndrohet në një rikuperim të bazuar në investime të gjelbërta në një ekonomi neutrale klimatike.

Paketa prej 750 miliardë eurosh e Komisionit Evropian vendos një Marrëveshje të Gjelbër në zemër të rimëkëmbjes së Evropës dhe inkurajon investimet në teknologji dhe infrastrukturë të qëndrueshme.

Ndalimi i planeve të elektrifikimit ose kërkimi i mbështetjes për shitjet e makinave konvencionale do të ishte mënyra e gabuar. Ne nuk duhet ta lëmë klimën tonë të paguajë pandeminë.

 

Njerëzit duan produkte të qëndrueshëm dhe presin që ne të veprojmë. Ne shohim që në shifrat tona të shitjeve, pjesa e makinave të elektrizuar është dyfishuar pavarësisht nga pandemia.

Mbështetja e investimeve në ngarkimin e infrastrukturës dhe energjisë së rinovueshme janë ato që na duhen.

Volvo Cars është një kontribues në ndryshimin e klimës dhe ka një përgjegjësi për të vepruar. Në vitin 2025 synojmë që gjysma e shitjeve të makinave tona të jetë plotësisht elektrike, me hibridet e tjerë.

Për të forcuar qëndrimin tonë, Volvo Cars sot bashkohet me Aleancën e Rimëkëmbjes së Gjelbër. Aleanca bashkon kompani, OJQ, zyrtarë qeveritarë dhe të tjerë në një Thirrje për Veprim për rimëkëmbje ekonomike bazuar në qëndrueshmërinë.

Le ta shfrytëzojmë këtë mundësi historike për të investuar në të ardhmen, duke gjeneruar rritje të qëndrueshme dhe miliona vendeve të punës në Evropë.

 

Håkan SamuelssonNga:

Håkan Samuelsson

Chief Executive Volvo Car Group