Volvo Cars është e përkushtuar të bëhet një lider në tregun e makinave premium me rritje të shpejtë dhe planifikon të bëhet një kompani plotësisht elektrike deri në 2030.

Deri në atë kohë, kompania synon të shesë vetëm makina plotësisht elektrike dhe të heqë çdo makinë me një motor me djegie të brendshme në portofolin e saj global, duke përfshirë hibride.

Kalimi i kompanisë drejt bërjes së një prodhuesi makinash plotësisht elektrike është pjesë e planit të saj ambicioz të klimës, i cili kërkon të zvogëlojë vazhdimisht gjurmën e karbonit të ciklit jetësor për makinë përmes veprimeve konkrete.

Vendimi i tij gjithashtu bazohet në pritjen që legjislacioni, si dhe një zgjerim i shpejtë i infrastrukturës së karikimit me cilësi të lartë të arritshme, do të përshpejtojë pranimin e konsumatorëve të makinave plotësisht elektrike.

Lëvizja e Volvo Cars drejt elektrizimit të plotë vjen së bashku me një përqendrim të shtuar në shitjet në internet dhe një ofertë më të plotë, tërheqëse dhe transparente të konsumatorit nën emrin Care nga Volvo. Të gjithë modelet plotësisht elektrike do të jenë në dispozicion vetëm në online.

Ambicia e vitit 2030 përfaqëson një përshpejtim të strategjisë së elektrifikimit të Volvo Cars, nxitur nga kërkesa e fortë për makinat e saj të elektrifikuara në vitet e fundit dhe një bindje e vendosur se tregu për makinat me djegie është duke u zvogëluar.

“Për të qëndruar të suksesshëm, ne kemi nevojë për rritje fitimprurëse. Pra, në vend që të investojmë në një biznes që zvogëlohet, ne zgjedhim të investojmë në të ardhmen – elektrike dhe online, “tha Håkan Samuelsson, shefi ekzekutiv. “Ne jemi plotësisht të përqendruar të bëhemi lider në segmentin elektrik premium me rritje të shpejtë.”

Volvo Cars lançoi makinën e saj të parë plotësisht elektrike, XC40 Recharge, në tregjet anembanë globit vitin e kaluar. Më vonë sot kompania do të zbulojë makinën e saj të dytë plotësisht elektrike, një model i ri në Serinë 40.

Volvo Cars XC40 Recharge – details

Në vitet e ardhshme Volvo Cars do të hapë disa modele elektrike shtesë, me më shumë për të ndjekur. Tashmë deri në vitin 2025, ai synon që 50 përqind e shitjeve të saj globale të përbëhen nga makina plotësisht elektrike, me hibridet e tjera. Deri në vitin 2030, çdo makinë që shet duhet të jetë plotësisht elektrike.

“Nuk ka të ardhme afatgjatë për makinat me motor me djegie të brendshme”, tha Henrik Green, shefi i teknologjisë. “Ne jemi të vendosur që të bëhemi një prodhues i veturave elektrike vetëm dhe tranzicioni duhet të ndodhë deri në vitin 2030. Kjo do të na lejojë të përmbushim pritjet e klientëve tanë dhe të jemi një pjesë e zgjidhjes kur bëhet fjalë për të luftuar ndryshimin e klimës.”

Rreth Volvo Car Group

Volvo Cars u themelua në vitin 1927. Sot, ajo është një nga markat më të njohura dhe të respektuara të makinave në botë me shitje të 661.713 veturave në vitin 2020 në rreth 100 vende. Volvo Cars ka qenë nën pronësinë e Zhejiang Geely Holding që nga viti 2010. Që prej 2017, Volvo Car Albania është bërë pjesë e Mektrin Motors