• Land Rover Defender I ri siguron dyfish makinën e përgjithshme të vitit dhe çmimin “Forca e Pandalshme” në çmimet e lakmuara vjetore të top gear
  • Defender njihet si një ndër SUV më të forta, ndërsa mbetet i aftë, komod dhe praktik.
  • Defender shmang konkurrencën e ashpër nga çdo automjet I ri i lëshuar në treg në 12 muajt e fundit.
  • Për të shënuar rastin, Land Rover dhe Top Gear bashkojnë forcat për ta vendosur Defender në provën përfundimtare të forcës duke pezulluar tre Defender standart nga një vinç 60 metrash.
  • Testi paraqitet në revistën Top Gear të këtij muaji dhe në një prezantim dixhital në kanalin YouTube të Top Gear.
  • Familja Defender e automjeteve, duke përfshirë versionet 90,110, Hard Top dhe plug-in Hybrid tani janë në shitje në www.landrover,co,uk duke filluar me 43,625 në rrugë.

 

Land Rover Defender I ri ka fituar dy çmime të tjera të njohura globalisht, duke u shpallur Makina e Përgjithshme e Vitit ndërsa siguroi gjithashtu

çmimin Forca e Pandalshme në Çmimet e lakmuara të këtij viti në TopGear.com.

 

Gjyqtarët e çmimit prestigjoz vlerësuan Defender e ri në të qenurit një nga automjetet më të fortë në rrugë sot, dhe një pasardhës I shkëlqyeshëm I ikonës originale Land Rover,

si një m

akinë për shekullin 21 që performon shkëlqyeshëm kudo.

 

Jack Rix, Redaktor, Revista Top Gear tha: “Makina e Vitit është një vlerësim i fituar vetëm nga më të mirët e më të mirëve. Ne e pranojmë që zëvendësimi i një ikone është një detyrë e palakmueshme, dhe një Land Rover me të drejtë e mori kohën e vet për të bërë gjërat.

“Tani e kemi drejtuar një përtej shkretëtirës Namibiane – dhe në ambiente të ashpra mjaftushëm, si M25 – në të dy format 110 dhe 90, me çdo motor poshtë kapakut dhe funksionon shkëlqyeshëm kudo. Ekziston një argument I cili meqenëse kushton pak më shumë, nuk do të përdoret siç duhet nga fermerët dhe komuniteti rural, por kjo nuk do të thotë që nuk mund të jetë… Është off – roaderi më I fortë, më i aftë që kemi testuar ndonjëherë, por që është një makinë familjare e rafinuar, e pajisur mirë përreth qytetit.”

 

“Urime të gjithëve në Land Rover.”

 

Nick Rogers, Drejtor Ekzekutiv, Inxhinier Produktesh, Jaguar Land Rover tha: “Është një nder absolut për ne që të marrim çmimin Top Gear’s Car të vitit për Defenderin tonë të ri. . Ne kemi punuar pafund për të ofruar një automjet që ka aftësi të jashtëzakonshme off – road, si dhe në rrugë normale. Përveç kësaj, ne kemi siguruar që Defenderi i ri të jetë plotësisht i lidhur, me arkitekturën tonë të re elektrike të automjeteve (EVA2,) sistemin e infotainmentit Pivi Pro dhe Software Over the Air (SOTA) për të përmirësuar vazhdimisht sistemin operativ Defender.”

“Ne jemi veçanërisht krenarë për këtë çmim nga Top Gear, e cila është një dëshmi e përkushtimit të Familjes sonë JLR, të cilët kanë krijuar një automjet që ne besojmë se është i denjë për emrin e Defender.”

 

Hang Tough

Për të festuar arritjen, Land Rover u bashkua me revistën Top Gear për të vërtetuar Defenderin e ri të denjë për titullin “Forca e Pandalshme”. Testi përfundimtar i forcës u krijua për të provuar rezistencën strukturore të platformës alumini D7x të Defender duke pezulluar tre 110 të pa modifikuar nga një vinç vetëm përmes syve të tyre tërheqës.

 

Testi i cili u zhvillua në terrenin e provave Gaydon në Warwickshire i nënshtroi Defenderit të parë 110 deri në mbi tetë ton përmes strukturës me secilin Defender duke shfaqur Adventure Pack dhe pajisje shtesë opsionale.

 

Tom Ford I Top Gear tha: “Ne donim të provonim që Land Rover Defender i ri me të vërtetë jeton deri në lartësi dhe na duhej ta provonim atë në modën tipike Top Gear. Cila mënyre më e mirë për të vërtetuar këtë gjë sesa ti hipesh me një vinc 150 ton, tre Defenders dhe një litar?“

 

Me mbi 30 vlerësime globale deri më tani për Defender e ri, çmimet Top Gear është një ndër çmimet prestigjioze që Land Rover Defender ka marrë në shtëpi në vitin 2020. Çmimet përfshijnë SUV-i 2021 I vitit Motortrend, SUV-i 2020 më i mirë të Autocar dhe Parker Më i mirë off – road.

Defenderi I ri ka kaluar më shumë se 62,000 teste për identifikim inxhinierik, ndërsa shasia dhe arkitektura e trupit janë inxhinieruar për t’i bërë ballë proçedurës së Testit Ekstrem të Ngjarjeve të Land Rover – impakte të përsëritura dhe të qëndrueshme, mbi dhe përtej standartit normal për SUV dhe makinat e pasagjerëve. Me Defenderin e ri, familja Land Rover Defender tani përfshin Defender 90 dhe Defender 110 të dy me opsionin e fuqisë së përparuar hibride plug-in si dhe variantet tregtare 90 dhe 110 Hard Top.