Land Rover Defender është shpallur Fituesi Suprem I Automjetit Botëror të Grave të Vitit 2021. Triumfi është hera e parë që një Land Rover ka fituar çmimin e parë dhe është I fundit në një seri nderimesh ndërkombëtare për Land Rover më të aftë të krijuar ndonjëherë. 

Defender mbetet besnik ndaj frymës/shpirtit pionere, e cila ka qenë një shenjë dalluese për mbi 70 vite dhe ripërcakton aventurën për shekullin 21. Ikonike në emër, formë dhe aftësi, është në dispozicion në konfigurime të ndryshme të dizajneve të trupit/modeleve dhe mund të jetë I personalizuar me një zgjedhje prej katër Paketave të Aksesorëve për të ndihmuar zotëruesit që të shijojnë më shumë aktivitetet e tyre të preferuara

Çmimet e Automjeteve Botërore të Grave janë çmimet e vetme të makinave në botë me një juri të përbërë ekskluzivisht nga gra, me 50 gazetare motorësh nga 38 vende në 5 kontinente që njohin modelet e reja më të mira/cilësore në dispozicion. Defenderi I ri u emërua SUV më I mirë I mesëm 2021 – duke koinçiduar me Ditën Ndërkombëtare të Gruas – mbajtës I çmimi Woman World Car of The Year 

“Ky është një nder I madh për të gjithë ekipin dhe një shpërblim për punën e palodhur e cila është bërë në krijimin e një automjeti kaq të aftë. Defender ka fituar më shumë se 50 çmime ndërkombëtare, gjë e cila na tregon se vizioni ynë autentik/origjinal për shekullin 21 ishte I duhuri. Defender I ri kombinon siluetën e pagabueshme me teknologjinë më të fundit në një dizajn I cili respekton trashëgiminë dhe dorëzon/jep aftësi autentike Land Rover. Rezultati është një famile prej 4×4 e cila jeton në përputhje me emrin Defender me derivate të qëndrueshme tregtare/ durable commercial derivatives, një motorr plug-in hibrid efikas dhe Defenderi ynë I ri. 

NICK COLLINS
EXECUTIVE DIRECTOR, VEHICLE PROGRAMMES, JAGUAR LAND ROVER”

Legjenda është azhornuar. Land River Defender nuk është më vetëm/thjesht një SUV për të kaluar Amazonën ose për të shkuar në shkretëtirë. Ri-shpikja e tij e fundit ju fton të udhëtoni me të njëjtin komoditet/rehati si një sallon luksoz. Për këtë arsye, dhe për teknologjinë e komoditetin e saj është zgjedhur Makina Më e Mirë e Vitit nga Makina Botërore e Grave. 

MARTA GARCÍA
EXECUTIVE PRESIDENT WOMEN’S WORLD CAR OF THE YEAR

Personaliteti I Defenderit origjinal është përmirësuar në brendësi, me thjeshtësi dhe prakticitet. Defenderi 110 ofron pesë, gjashtë ose 5+2 konfigurim për ulëse, ndërsa 90 është I aftë të akomodoje gjashtë pasagjerë në një automjet me gjatësi të një hatchbaku praktik. 

Gjerësia e aftësive të Defender ngre pragun për vrazhdësinë off-road dhe komoditetin në rrugë. Mbështetur nga platforma D7x e Land Rover – struktura më e ngurtë ndonjëherë e trupit – teknologjitë e përparuara të të gjithë terrenit dhe motorrëve të shkëlqyer ofrojnë aftësi të pandalshme. Gjithashtu është mjaft I sigurt, duke marrë maksimumin e vlerësimit në testin e përplasjes NCAP.