Kia EV6 tërësisht i ri është përzgjedhur për raundin përfundimtar të çmimeve Makina e Vitit 2022 (COTY).

Crossover-i inovativ elektrik u rendit përkohësisht midis gjashtëdhjetë e modeleve të reja të lançuara këtë vit dhe tani është përzgjedhur nga 61 juritë e COTY nga 23 vende për listën finale. Fituesi i përgjithshëm i COTY do të shpallet në shkurt.

Në vetëm një muaj që nga dalja në shitje në Evropë, Kia EV6 e re ka patur një ndikim të madh te mediat dhe blerësit e mundshëm, me librat e para-porositjes që mbyllen herët pas kërkesës së paprecedentë për modelin e ri. Falë karikimit ultra të shpejtë, një distancë prej 528 km dhe performancës së jashtëzakonshme, EV6 është një automjet elektrik i zakonshëm që krahasohet me shumë modele premium.

Marka Kia u rishpik në fillim të vitit 2021 me një emër të ri, logo të re dhe etikën e ringjallur të dizajnit të quajtur ‘Opposites United’. EV6 është automjeti i parë i lançuar nën këtë drejtim të ri dhe është automjeti i parë elektrik i dedikuar me bateri të Kia-s, i bazuar në platformën e saj krejtësisht të re Electric-Global Modular (E-GMP).

“Kia është krenare që po qëndron krah për krah me disa nga shembujt më të mëdhenj të lëvizshmërisë moderne. Pas dy nominimeve të Ceed në gjeneratën e tij të parë dhe të tretë dhe atij për Stinger, nominimi i markës së re EV6 është njohje e progresit tonë dhe thekson angazhimin tonë për të ofruar zgjidhje të qëndrueshme lëvizshmërie. Të gjithë të nominuarve të tjerë u urojmë fat në çmimin Makina e Vitit”.

Jason Jeong, President në Kia Europë