Crossover-i tërësisht elektrik Kia EV6 është vlerësuar me vlerësimin më të lartë të sigurisë pas testimit të gjerë nga Euro NCAP, organizata kryesore e pavarur e testimit të sigurisë në Evropë. EV6 arriti vlerësimin maksimal me pesë yje, duke demonstruar më tej kredencialet mbresëlënëse të sigurisë së automjetit.

EV6 arriti 90% për mbrojtjen e pasagjerëve të rritur, 86% për mbrojtjen e pasagjerëve fëmijë, 64% për përdoruesit e rrezikuar të rrugës duke përfshirë këmbësorët dhe 87% në kategorinë ‘asistencë sigurie’, e cila vlerëson një automjet bazuar në disponueshmërinë e një grupi të plotë të teknologjitë e shmangies së përplasjeve.

Euro NCAP vlerësoi ndarjen e pasagjerëve të EV6 për ruajtjen e stabilitetit në testin e goditjes ballore dhe ofrimin e mbrojtjes së duhur për gjunjët dhe femurët e të gjithë pasagjerëve.Në rastin e një aksidenti në pjesën e pasme, testet në sediljet e përparme dhe mbështjellësit e kokës zbuluan mbrojtjen e duhur kundër dëmtimeve nga goditjet. EV6 mori pikë maksimale si në barrierën anësore ashtu edhe në testet më të rënda të goditjes në shtyllë, duke treguar se ofron mbrojtje të mirë për të gjitha pjesët thelbësore të trupit të shoferit dhe pasagjerëve. EV6 gjithashtu performoi mirë në testet e pasagjerëve për fëmijë, me të gjitha pjesët vitale të trupit të simulatorëve që përfaqësojnë pasagjerë gjashtë dhe dhjetë vjeç të mbrojtur. Performanca e sistemit të frenimit automatik të urgjencës (AEB) të EV6, i cili iu përgjigj në mënyrë efektive makinave të tjera dhe shmangu përplasjet në shumicën e situatave të provës, u njoh nga Euro NCAP gjatë vlerësimit të teknologjisë së asistencës së sigurisë së automjetit.

Karakteristika të tjera të sigurisë të theksuara nga EuroNCAP ishin sistemi i frenimit me shumë përplasje (MCB) i EV6 që aktivizon automatikisht frenat pas një përplasjeje për të shmangur përplasjet dytësore dhe një sistem eCall që paralajmëron shërbimet e urgjencës në rast përplasjeje.

Platforma Modulare Elektrike-Globale me forcë të lartë (E-GMP) dhe ndërtimi i fortë i trupit të EV6 kontribuan në vlerësimin e lartë të sigurisë së automjetit. Përdorimi i çelikut me tërheqje ultra të lartë, i cili përbën 63,6 për qind të strukturës së trupit të EV6, ka përmirësuar sigurinë e ndarjes së pasagjerëve, ndërsa stampimi i plotë i nxehtë gjatë gjithë procesit të prodhimit ka rezultuar në ngurtësi të jashtëzakonshme rrotulluese prej 48,5. EV6 ka gjithsej shtatë airbag të sofistikuar, duke përfshirë një airbag në anën qendrore që mbron shoferin dhe pasagjerin në sediljen e përparme nga një aksident në kokë. Teknologjitë e Menaxhimit të Stabilitetit të Automjeteve (VSM) dhe e Kontrollit Elektronik të Stabilitetit (ESC) të Kia janë standarde në të gjitha modelet EV6, duke ndihmuar drejtuesit në ruajtjen e kontrollit gjatë frenimit dhe kthesave.

Për modelet gjendje të Kia-s kliko këtu.