Sipas shifrave të reja të publikuara sot nga Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve (ACEA), Kia ka regjistruar performancën e saj më të mirë tremujore në historinë e markës – me regjistrimet e tremujorit të parë prej 145,222 njësive që përfaqësojnë një rritje prej 27.6% krahasuar me të njëjtën periudhën në vitin 2021.

Kjo rritje ka rritur pjesën e tregut Evropian të Kia në 5.3%, fenomenale për tremujorin dhe një 5.2% të fortë vetëm për muajin Mars.

Suksesi i Kia-s, pavarësisht rënies së tregut, ilustron fitimet e bëra që nga riemërtimi i kompanisë vitin e kaluar dhe tregon se si fokusi i saj në zgjidhjet e qëndrueshme të lëvizshmërisë po ndikojnë tek blerësit evropianë të makinave. Në mbyllje të tremujorit të parë 2022, regjistrimet e Kia në tregjet e BE, EFTA dhe MB ishin rritur në 145,222 njësi, krahasuar me 113,812 në tremujorin e parë 2021. Kjo rritje prej 27.6% nga viti në vit krahasuar në mënyrë të favorshme me tregun e përgjithshëm, i cili ra me 10.6 %.

Më të shiturit e Kia në tremujorin e parë ishin familja Ceed me 24,369 regjistrime, e ndjekur nga afër nga Niro dhe New Sportage me 22,897 dhe 22,299 njësi, respektivisht. Automjetet hibride, hibride plug-in dhe elektrike (EV) të Kia përbënin pothuajse 50% të shitjeve totale në të gjithë Evropën, nga 28.4% gjatë tremujorit të parë të 2021.

“Viti i kaluar ka qenë një nga periudhat më të rëndësishme në historinë e Kia. Ne kemi pësuar një metamorfozë dhe këto shifra të fundit të shitjeve tregojnë se sa pozitivisht është pritur qasja jonë e re nga klientët tanë evropianë. Modelet tona ekzistuese të elektrizuara, plus shtimi i EV6 fitues me shumë çmime, kanë ofruar një katalizator për fazën tonë të ardhshme të rritjes. Ndërsa vazhdojmë fokusin tonë në dizajnin e produkteve të jashtëzakonshme dhe një të ardhme të qëndrueshme për të gjithë, ne do të prezantojmë më shumë modele EV për të krijuar një linjë plotësisht të elektrizuar në Evropë deri në vitin 2035, me një total prej 14 BEV deri në vitin 2027.”

Jason Jeong, President i Kia Europë

Për të parë stokun e Kias, kliko këtu.