Me dy motorrë afër 40 nyje dhe katër shtretër poshtë kuvertës për të planifikuar një lundrim shumë-ditor, ju prezantojmë Cayman 35.0 Executive.

Pas suksesit të Cayman 38.0, Ranieri International po lançon një risi që, në vazhdën e paraardhësit të tij, u ofron pronarëve një trup barke më të lehtë me të njëjtën rehati në bord. Cayman 35.0 është prurja e fundit e kompanisë së themeluar nga Pietro Ranieri, i cili, me punën e djemve të tij Antonio dhe Salvatore, po vendoset gjithnjë e më shumë në tregun kombëtar dhe ndërkombëtar. Projekti nis nga Cayman 38.0, me zonën e harkut të rindërtuar në të njëjtin projekt me të njëjtat hapësira, por me 70 centimetra më pak në pjesën e pasme, midis divanit dhe kuzhinës. Kështu u bë e mundur të lehtësohej ngarkesa me rreth 400 kg pa sakrifikuar hapësirën.

Kabina e brendshme, e pajisur me një frigorifer standard dhe një banjë të rehatshme, ofron mundësinë e mbajtjes së katër shtretërve, një zgjidhje unike në një varkë të këtij lloji. Cayman 35.0 u testua në një ditë me erë me valë të vogla. Varka e pajisur me dy motorrë 300 kf (helika me tre tehe me 18.5 hap dhe 16 diametra) la ndjesi të shkëlqyera drejtimi, me një butësi në dallgë dhe me kthesa që konfirmojnë nivelin e projektit të vlerësuar tashmë me paraardhësin e tij.

Performanca u rrit nga motori, me konsum të ulët karburanti dhe mbi të gjitha zhurmë shumë të ulët edhe në rrotullimet më të larta. Me shpejtësinë e lundrimit, rreth 4000 rpm, Cayman 35.0 arriti një shpejtësi prej pothuajse 18 nyje, me një konsum prej pak më shumë se 30 litra/orë për motor të vetëm. Shpejtësia maksimale ishte 39.9 nyje, me ndihmën e trimit, në 6000 rpm, e cila mbeti e pandryshuar edhe duke shkuar deri në shpejtësinë maksimale prej 6200 rpm. Rrëshqitja mund të arrihet me 2800 rpm me një shpejtësi prej 11,5 nyje dhe për këtë arsye ju lejon të lundroni edhe me shpejtësi më të ulëta duke kufizuar konsumin e karburantit. Koha minimale e rrëshqitjes është gjithashtu e shkëlqyer, me vetëm 4 sekonda e gjysmë në të cilat Cayman 35.0 arriti një shpejtësi prej 20 nyjesh.

TË DHËNAT

  • Gjatësia 10.90 m
  • Gjatësia e miratimit 9.98 m
  • Gjerësia 3,80 m
  • Zhvendosja 3200 kg
  • Diametri tubular 0,65 m
  • Ndarjet 8
  • Kapaciteti njerëzor 24
  • Depozita e ujit 150 l
  • Rezervuari i karburantit 610 lt
  • Miratimi CE i kategorisë B

Për modelet Cayman që disponojmë ju lutem vizitoni faqet tona zyrtare ose kliko këtu.