Range Rover elegant i ri përcakton luksin modern, duke siguruar më shumë përsosmëri, zgjedhje të klientit dhe hapësirë për personalizim se kurrë më parë.

Range Rover është SUV luksoz origjinal dhe ka udhëhequr si shembull për 50 vjet, duke kombinuar komoditetin dhe qetësinë me aftësinë gjithëpërfshirëse. Range Rover i ri është më i dëshiruari deri tani, duke përzier modernitetin befasues dhe hirin estetik me sofistikimin teknologjik dhe lidhshmërinë e përsosur.

Me një sërë motorësh hibride efikasë të kombinuar e elektrikë dhe një Range Rover tërësisht elektrik që pritet të bashkohet me linjën në 2024-plus një zgjedhje të tapicerisë prej katër, pesë ose shtatë vendesh të disponueshme në modelet e shasisë me bosht standarde dhe të gjatë Range Rover i ri ndihet në shtëpi në çdo mjedis.

Range Rover i ri është një manifestim i mrekullueshëm i vizionit tonë për të krijuar automjetet luksoze më të dëshirueshme, për klientët më të zgjuar. Ai shkruan kapitullin bindës në historinë unike të novacionit unik pionier që ka qenë shenjë dalluese e Range Rover për më shumë se 50 vjet.

Thierry Bolloré, Drejtor Ekzekutiv, Jaguar Land Rover

Teknologjia që mundëson dizajnin kombinohet me lustrim, ndriçim të fshehur deri në ndriçim dhe detaje të sakta për të krijuar përshtypjen se automjeti është ndërtuar fort. Sipërfaqet e sofistikuara ofrojnë një pamje të pastër dhe bashkëkohore – dhe kontribuojnë në një koeficient tërheqës prej 0,30, duke e bërë këtë SUV luksoz më efikasin në botë nga ana aerodinamike.

Paleta e ngjyrave të karrocerisë rrit përmasat elegante dhe sipërfaqet e pastra të New Range Rover ndërsa opsionet e tapicerisë janë më të qëndrueshme, të përgjegjshme dhe progresive se kurrë.

Range Rover i ri e bën çdo udhëtim një rast për t’u mbajtur mend, duke kombinuar teknologjinë e avancuar me luksin modern për të dhënë përsosmëri të pakrahasueshme për çdo person. Duke eleminuar zhurmat e padëshiruara, dridhjet dhe shpërqendrimet dhe duke zvogëluar ngarkesën njohëse mbi drejtuesin dhe pasagjerët. Kështu, pasagjerët do të arrijnë në destinacion duke u ndier të freskët edhe pas udhëtimeve më të gjata.

Range Rover sjell nivele të reja të mirëqenies në sektorin e SUV-ve luksoze dhe Purifikimi i Ajrit të Kabinës Pro3 është kulmi i kësaj teknologjie pioniere. Ai kombinon teknologjinë dual-nanoeTM X për zvogëlimin e alergeneve dhe heqjen e patogjenit, për të ndihmuar në reduktimin e ndjeshëm të aromave dhe viruseve, ndërsa Menaxhimi i CO2  dhe Filtrimi i Ajrit në Kabinë PM2.5 rrisin cilësinë e ajrit. Teknologjia e avancuaraTM X është vërtetuar shkencërisht që zvogëlon ndjeshëm viruset dhe bakteret përfshirë viruset SARS-CoV-23.

Range Rover ishte SUV-i i parë luksoz me Suspensionin Elektronik me Ajër, në 1992 dhe Range Rover i ri vazhdon këtë qasje pioniere me Reagimin Dinamik Pro dhe suspensionin paraprak që përdor të dhënat e Navigacionit eHorizon për të lexuar rrugën dhe për të përgatitur suspensionin në dhënien e reagimit perfekt.

Range Rover i ri është gjithashtu Land Rover i parë që përmban Dyer të Fuqizuara5 me zbulimin e integruar të rrezikut dhe veçoritë e sigurisë kundër goditjes, të cilat rrisin aftësinë e mbylljes butë të derës dhe siguron që çdo udhëtim fillon dhe mbaron me përsosje dhe sofistikim pa mundim. Të katër dyert janë të ndihmuara me energji elektrike – të kontrolluara edhe përmes ekranit Pivi Pro – për hyrje dhe dalje elegante në çdo situatë, përfshirë në kënde deri në 10 gradë kur jeni jashtë rrugës së shtruar. Zbulimi i avancuar i rrezikut do të thotë që dyert mund të ndalojnë automatikisht derisa pengesa e derës të kalohet. Dera praktike e bagazhit me dy pjesë, e cila ka qenë shenjë dalluese e Range Rover që nga viti 1970, aktualizohet për vitin 2021, me një seri teknologjish të reja që ofrojnë shkathtësi dhe komoditet më të madh.

Range Rover i ri revolucionarizon përvojën në makinë me Amazon Alexa të integruar pa ndërprerje2. Përdorimi i komandave zanore intuitive natyrore shkon një hap përtej ekranit me prekje ose ndërfaqeve të butonave për të ndihmuar në zvogëlimin e ngarkesës njohëse, duke siguruar një ndjenjë të luksit modern pa mundim. Në këtë mënyrë, funksionet Alexa u lejojnë klientëve të menaxhojnë gjithçka, nga veçoritë e preferuara të info-zbavitjes dhe përzgjedhja e këngëve deri te navigimi ose kontaktet e telefonit – të gjitha duke mbajtur duart në timon dhe sytë në rrugë.

“Range Rover i ri kombinon harduerin e avancuar me një vegël pioniere të teknologjive dhe programeve dixhitale, të gjitha të mundësuara nga arkitektura jonë e avancuar elektrike – duke kaluar Range Rover nga një botë mekanike në një ekosistem mekatronik që siguron një lëvizje intuitive. Sistemi ynë i ri i integruar i kontrollit të shasisë është një shembull kryesor i kësaj filozofie dhe koordinon një sërë teknologjish parashikuese dhe reaktive, që e bëjnë këtë Range Rover më të rehatshëm dhe më të shkathët të prodhuar ndonjëherë.”

Rory O’Murchu, Drejtori i Linjës së Automjetit, Jaguar Land Rover

Range Rover i ri është projektuar, zhvilluar dhe prodhuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe, gjatë këtij procesi, Land Rover ka regjistruar jo më pak se 125 patenta që mbulojnë gjithçka, që nga teknologjitë e saj pioniere të shasisë deri te bateria PHEV. Inxhinierët e Land Rover përdorën teknologjinë e simulimit të nxjerrë nga motorsportet duke e vënë automjetin në funksionim në botën virtuale më gjithëpërfshirëse dhe më intensive se kurrë, duke kryer më shumë se 140 000 orë analiza llogaritëse para testimit fizik.